Halsnæs Kommune

Forløb inspireret af Kultur på Recept starter op i Halsnæs

Del

Kultur på Recept kendes allerede fra flere andre kommuner, og nu starter anden del af et forløb inspireret af konceptet op i Halsnæs. Det er aftenskolen DOF Frederiksværk Fritidsskole, som står for afviklingen af forløbet, mens der rekrutteres deltagere i samarbejde med Jobcentret i Halsnæs Kommune.

Den 9. april starter det nye forløb inspireret af Kultur på Recept op i Halsnæs, hvor ti deltagere gennem et ti uger langt forløb vil få en masse ekstraordinære kulturelle oplevelser. Forløbet udbydes til borgere i Halsnæs Kommune, som er sygemeldt med stress, angst eller lettere depression, og som er henvist til forløbet af Jobcentret i Halsnæs Kommune.

Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune, Helle Lunderød, glæder sig over, at der på initiativ fra DOF Frederiksværk Fritidsskole nu kommer et forløb, hvor der er fokus på kulturens potentielle betydning for sundheden:

”I Halsnæs Kommune har vi tidligere set, at den lidt alternative tilgang til kulturens betydning for sundheden har givet pote med projekterne Kulturmand samt Trivsel og Sundhed. Derfor er jeg rigtig glad for, at DOF Frederiksværk Fritidsskole melder sig på banen og er med til at løfte i en lidt anderledes retning med det nye forløb inspireret af Kultur på Recept. Kultur som sundhedsfremme er faktisk en af indsatserne i vores nye regionale kulturaftale. Kultur på Recept er godt nok ikke et kulturaftaleprojekt, men dets formål er helt i tråd med det, vi gerne vil opnå på det her område”, siger Helle Lunderød.

Det nye forløb skal give deltagerne et frirum fra en hverdag med sygdom. Et frirum, hvor de gennem kulturelle oplevelser, som eksempelvis museumsbesøg, gåture i det historiske Frederiksværk, billedkunst og højtlæsning, indgår i et trygt fællesskab med ligesindede, får succesoplevelser og en øget tro på sig selv. Alt sammen med henblik på at skabe en bedre trivsel og mental sundhed hos deltagerne, da det kan være med til at hjælpe dem godt videre.

Og det virker. I efteråret 2020 løb første del af forløbet inspireret af Kultur på Recept af stablen med ti deltagere som i ti uger deltog i kulturelle aktiviteter. Tilbagemeldingerne fra deltagerne var blandt andet, at de gode kulturelle oplevelser havde været med til at øge deres glæde i hverdagen. Det er et tilsvarende forløb der, med afsæt i erfaringer og tilbagemeldinger fra det første forløb, sættes i gang den 9. april.

Fakta om forløbet

  • Forløbet varer ti uger, og deltagerne mødes hver onsdag og fredag i tidsrummet 10-13.
  • DOF Frederiksværk Fritidsskole står for afviklingen af de forskellige kulturelle oplevelser, mens Jobcentret i Halsnæs Kommune står for rekrutteringen.
  • Forløbet afvikles i tråd med de på et hvert tidspunkt gældende retningslinjer fra de danske myndigheder angående COVID-19. Der sigtes efter at have ti deltagere, men retningslinjerne kan få betydning for både deltagerantal og typer af kulturelle oplevelser.
  • DOF Frederiksværk har fået støtte til projektet fra Kulturministeriets udviklingspulje.

Kontakter

Lena Becker, Skoleleder DOF Frederiksværk Fritidsskole. Telefon: 70 20 65 74. Mail: post@fritidsskoler.dk

Helle Lunderød, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune. Mail: helu@halsnaes.dk

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum