SMVdanmark

Forlængelse er godt, men justeringer ønskes

Del

Det er glædeligt, at regeringen vil forlænge ordningen for lønkompensation og justere andre ordninger, men lønkompensationsordningen har også brug for justeringer, siger SMVdanmarks vicedirektør Jakob Brandt.

Vicedirektør Jakob Brandt vil gerne have lønkompensationsordningen gjort mere fleksibel. Foto: Ulrik Jantzen / BuroJantzen.com
Vicedirektør Jakob Brandt vil gerne have lønkompensationsordningen gjort mere fleksibel. Foto: Ulrik Jantzen / BuroJantzen.com

SMVdanmark synes, at det er positivt, at finansminister Nicolai Wammen melder sig klar til at forlænge lønkompensationsordningen, men vicedirektør Jakob Brandt håber, at arbejdsmarkedets parter i samme åndedrag vil udbedre de mangler, den nuværende ordning har.

Først og fremmest drejer det sig om fleksibiliteten i ordningen:
”Vi synes grundlæggende, at det er fair, at medarbejderne må arbejde for den lønandel virksomhederne betaler. Virksomhederne har gennemgående et behov for at holde en del af forretningen kørende - og det har afholdt dem fra at bruge ordningen,” siger Jakob Brandt.

”Det er en udfordring for virksomhederne, at det lige om lidt bliver sommerferie. Her bør man sige, at medarbejdere på lønkompensation skal afvikle deres tre ugers sommerferie i lønkompensationsperioden, så medarbejderne ikke pludselig skal afholde ferie, når ordningen udløber, og virksomhederne skal bruge deres arbejdskraft.”

”Lønkompensationsordningen har gjort, at mange medarbejdere ikke blev afskediget. Men det vil desværre stadig i nogle tilfælde være nødvendigt at afskedige medarbejdere, når ordningen udløber. Virksomhederne risikerer derved at skulle afholde løn for medarbejdere, som de ikke har råd til. Derfor bør man åbne op for, at man kan opsige de medarbejdere, der ikke vil kunne være i beskæftigelse efter ordningens udløb,” siger Jakob Brandt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vicedirektør Jakob Brandt vil gerne have lønkompensationsordningen gjort mere fleksibel. Foto: Ulrik Jantzen / BuroJantzen.com
Vicedirektør Jakob Brandt vil gerne have lønkompensationsordningen gjort mere fleksibel. Foto: Ulrik Jantzen / BuroJantzen.com
Download

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

SMVdanmark er hovederhvervsorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder.

 

SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan.

 

Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Politikere lukker hul: Selvstændige kan nu passe corona-ramte børn hjemme20.9.2020 11:55:35 CESTPressemeddelelse

Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan passe deres hjemsendte, corona-ramte børn på barselsdagpenge. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. SMVdanmark takker for, at politikerne har lyttet, men mener også, det er helt fair og naturligt, at selvstændige bliver inkluderet i ordningen.

Selvstændige glemmes i ny aftale om corona-ramte børn11.9.2020 15:48:07 CESTPressemeddelelse

Hvis man bliver nødt til at passe sine børn, fordi de er hjemsendt med mistanke om corona, kan man nu få barselsdagpenge. Men kun hvis man er lønmodtager. Er man selvstændig eller freelancer, er der ingen hjælp at hente. Det er resultatet af en ny trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere i blandt andet Dansk Industri og Dansk Erhverv. Det er dybt skuffende, mener SMVdanmark, der kræver, at de selvstændige bliver hørt, når staten åbner pengekassen til grupper på arbejdsmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum