3F

Forlængelse af trepartsaftale

Del

Den midlertidige trepartsaftale om arbejdsfordeling forlænges. Med aftalen kan omfattede medarbejdere modtage højere dagpenge. Den danske model viser sin styrke, siger 3Fs forbundsformand.

- Jeg er stolt af, at de mange resultater, som arbejdsmarkedets parter og regeringen har leveret under corona-krisen. Med den nye trepartsftale viser den danske model igen den styrke, der ligger i, at vi kan samarbejde om at løse nogle af de største udfordringer for lønmodtagere og erhvervsliv, siger Per Christensen, forbundsformand i 3F. 

- Vi forlænger den midlertidige arbejdsfordelingsaftalen, så virksomhederne kan bruge den hele 2021. Aftalen har allerede reddet 7.000 lønmodtagere, der i dag er omfattet af ordningen. Nu sikrer vi, at flere kan komme med i ordningen i de kommende måneder, hvor vi desværre også skal forvente, at sundhedskrisen vil have en negativ indvirkning på dele af det danske arbejdsmarked og erhvervsliv.

- Samtidig supplerer vi aftalen med en række tiltag, der bl.a. udbygger den hidtidige ordning, fordi der er brug for mere fleksibilitet i visse brancher. Det betyder bl.a. at landsdækkende arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer fremover kan indgå aftaler inden for det pågældende overenskomstområde, som giver virksomheden mere albuerum til at navigere gennem krisen.

Aftalen indebærer, at i de uger, hvor medarbejderne er ledige og går på dagpenge, vil de modtage op til, hvad der svarer til 23.000 kr. om måneden. Det svarer til ca. 120 procent af den højeste dagpengesats.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum