Det Kriminalpræventive Råd

Foreningen FISKEN vinder Den Kriminalpræventive Pris 2019

Del
Den Kriminalpræventive Pris 2019 går til Foreningen FISKEN på Vesterbro i København for deres store forebyggende indsats for børn og unge. Årets pris blev personligt overrakt af justitsminister Nick Hækkerup.

Den Kriminalpræventive Pris bliver hvert år overrakt til en person, et projekt eller en gruppe, som har gjort en helt særlig kriminalitetsforebyggende indsats i året, der er gået.

I år går prisen til Foreningen FISKEN på Vesterbro.

FISKEN er for mange af kvarterets børn og unge mellem 13 og 24 år et sikkert og trygt værested, som tilbyder vejledning, mentorstøtte og formidling af fritidsjob.

Justitsminister Nick Hækkerup ønsker Foreningen FISKEN stort tillykke med Den Kriminalpræventive Pris:

”Værestedet FISKEN gør en kæmpe indsats for børn og unge, så de kan få et godt og sundt ungdomsliv uden kriminalitet og misbrug. FISKEN på Vesterbro spiller for mange unge en vigtig rolle som sikker havn og et alternativ til gadelivet. Her kan de unge få en hjælpende hånd og møde voksne, der kan guide dem til fritidsjob og gode fællesskaber uden kriminalitet”.

I Det Kriminalpræventive Råd, som arbejder for at oplyse om forebyggelse af kriminalitet, bl.a. blandt børn og unge, er forebyggelseschef Christina Hviid også begejstret for Foreningen FISKENs arbejde:

”FISKEN arbejder for at give børn og unge et frirum i hverdagen, hvor de bliver mødt af hjælpsomme voksne, som lytter til deres udfordringer og hjælper dem med at træffe gode valg. Vi ved, at fællesskaber, et lyttende øre og fritidsjob i mange tilfælde er helt afgørende i bestræbelserne på at afholde unge fra at blive suget ind i kriminalitet. Derfor har Foreningen FISKEN til fulde fortjent Den Kriminalpræventive Pris 2019,” siger forebyggelseschef Christina Hviid fra Det Kriminalpræventive Råd.

Med hæderen som vinder af Den Kriminalpræventive Pris 2019 følger en check på 50.000 kr.

De øvrige nominerede til Den Kriminalpræventive Pris 2019 var projekterne Unge på Kanten fra Gribskov Kommune og Skanderborg Kommunes projekt Digital Tryg Skanderborg.


Vil du vide mere, kontakt venligst:

Mads Nørgaard-Larsen, Pressemedarbejder, Det Kriminalpræventive Råd, Tlf. 41 74 73 80 / mnl@dkr.dk

Christina Hviid, Forebyggelseschef, Det Kriminalpræventive Råd, Tlf. 22 69 77 97 / ch@dkr.dk

Foreningen FISKEN: Ena Juhl, Leder af Foreningen FISKEN, Tlf. 42 75 48 44 / E-mail: ena@fisken.org

Nøgleord

Kontakter

Mads Nørgaard-Larsen


Pressemedarbejder:


Tlf. +45 41 74 73 80
E-mail: mnl@dkr.dk

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. 

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Stor Christiansborg-konference: Bandekriminalitet knækkes med øget forebyggelse7.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rockere og bander står bag drab, vold og narkohandel, og de seneste års strafskærpelser har langt fra løst problemerne. Derfor skal der satses meget mere på forebyggelse i bl.a. kommuner og foreninger. Det Kriminalpræventive Råd samler i dag justitsministeren, retsordførere, borgmestre, politiet og eksperter til en konference om, hvordan rocker- og bandekriminalitet forebygges mest effektivt, så færre unge ender i kriminelle miljøer.

Samtykke på skoleskemaet skal bidrage til færre overgreb10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Siden 2021 har samleje uden samtykke været en voldtægt, men mange unge er i vildrede med, om de har fået ja eller nej til sex – de efterspørger viden om samtykke. Det Kriminalpræventive Råd lancerer derfor nyt undervisningsmateriale, der skal sætte gang i diskussioner om grænser, signaler og samtykke. Alle unge – og ikke kun gymnasieelever – bør undervises i grænser og samtykke, lyder opfordringen.

150.000 ofre for it-kriminalitet: Danskerne overvurderer egne digitale evner22.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Omkring 150.000 danskere udsættes hvert år for it-kriminalitet, viser en netop offentliggjort offerundersøgelse, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag. Danskerne overvurderer egne evner til at spotte digital svindel, og det fører til store økonomiske tab. Tag dig god tid, når du færdes online og gør en aktiv indsats for at undgå online svindel, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye