Dyrenes Beskyttelse

Førende fødevarevirksomheder opfordrer EU til at sætte en stopper for hold af landbrugsdyr i bure

Del

I dag har førende fødevarevirksomheder på tværs af hele EU sendt et fælles brev til EU-Kommissionen og medlemmer af Europa-Parlamentet, hvori de opfordrer til en udfasning af brugen af bure i landbrugsproduktionen, først og fremmest berigede bure til æglæggende høns.

Fødevarevirksomheder over hele Europa, opfordrer til, at høns i bure skal udfases.
Fødevarevirksomheder over hele Europa, opfordrer til, at høns i bure skal udfases.

ALDI Nord (detailhandler), Barilla Group, Fattoria Roberti (ægproducent), Ferrero, Inter IKEA Group (detailhandler), Jamie Oliver Group, Le Groupement Les Mousquetaires (detailhandler), Mondelēz International, Nestlé og Unilever er medunderskrivere af brevet, hvori det understreges, at business casen for udfasning af berigede bure til æglæggende høns er stærk, især på EU-plan. Brevet påpeger, at "burfrie systemer” er udbredte, økonomisk levedygtige og giver bedre levevilkår for høns.

Underskriverne fremhæver, at revisionen af dyrevelfærdslovgivningen i EU, som i øjeblikket er under forberedelse, er den ideelle mulighed for at sætte en stopper for brugen af bure i landbruget i hele EU - med æglæggende høns i bure som udgangspunkt. De udtaler også: "Vi er parate og villige til at tilbyde vores ekspertise og samarbejde om at nå dette mål".

Burhøns på vej ud i Danmark

I Danmark er vi heldigvis rigtig langt med at få udfaset buræggene. Fra 2016 og frem har alle danske detailkæder sagt stop for salg af skalæg fra burhøns og det har betydet et stort fald i antal producerede buræg. Når det er sagt, så produceres der stadigvæk rigtig mange buræg, som bliver brugt i produkter som pasta, kager og mayonnaise, de såkaldte skjulte buræg.

”Selvom antallet af producerede buræg er faldet stødt siden 2016, så holdes alt for mange høns stadigvæk i små bure med begrænset plads til bevægelse og naturlig adfærd. Derfor er det også så vigtigt at regeringen snart får fuldt op på deres løfte fra 2020 om at forbyde hold af burhøns i Danmark. Lige nu venter vi på en udmelding om, hvornår man forventer, at det skal ske, lige så vel som vi ser frem til at burhøns bliver forbudt i resten af EU.” siger Lena Rohn, Fødevare- og miljøpolitisk chef i Dyrenes Beskyttelse og bestyrelsesmedlem i Eurogroup for Animals.

EU er nu nødt til at følge med og revidere lovgivningen for husdyr, direktiv 98/58/EF, således at dyrplageriet med bure bringes til ophør for alle landbrugsdyr.

I brevet, som fødevarevirksomhederne har sendt ud, roses målene i det europæiske borgerinitiativ "End the Cage Age", som opfordrer til et stop for brug af bure i landbruget i hele EU.

Dyrenes Beskyttelse gik sammen med 170 europæiske NGO'er og lancerede det fælles borgerinitiativ den 11. september 2018. I løbet af et år havde 1,4 millioner EU-borgere skrevet under og støttet det første succesfulde europæiske borgerinitiativ omkring dyrevelfærd for landbrugsdyr. I hele EU holdes over 300 millioner landbrugsdyr i bure hvert år.

Nøgleord

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

Fødevarevirksomheder over hele Europa, opfordrer til, at høns i bure skal udfases.
Fødevarevirksomheder over hele Europa, opfordrer til, at høns i bure skal udfases.
Download

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum