Moesgaard Museum

Foredrag på Moesgaard om Tolkiens eventyrlige univers

Del

Hør om Tolkiens univers afspejlet i den virkelige forhistorie, når Moesgaard inviterer til foredrag med historiker Kasper H. Andersen, seniorforsker Xenia Pauli Jensen og museumsinspektør Rasmus Birch Iversen onsdag 15. juni kl. 18.00.

Foredrag om Tolkiens eventyrlige verden på Moesgaard
Foredrag om Tolkiens eventyrlige verden på Moesgaard

Moesgaard Museum er altid på jagt efter fortiden. Med sin enorme udstillingsbygning graver museet sig ind i fortiden og formidler de store og små historier, som betød noget dengang – og som stadig har betydning for mennesker i dag.  

Kunsten og kulturen har altid hentet næring i fortiden muld. Den engelske forfatter J.R.R. Tolkien studerede fortiden og dens sprog hele sit liv. Det blev til hans berømte fortællinger om ’Hobbitten’ og ’Ringenes Herre’.  I foredraget præsenterer topforskere fra Moesgaard Museum, hvordan Tolkiens populære, fiktive univers er afspejlet i den virkelige forhistorie – den historie, som Moesgaard formidler i sine mange udstillinger.  

Foredraget finder sted i forbindelse med Det Kongelige Teaters opførelse af udendørsforestillingen ’Hobbitten’ ved Moesgaard og er samtidig en del af LiteratureXchange 2022, der er Aarhus’ litteraturfestival.

Praktiske oplysninger:
Dato og tid: onsdag 15. juni kl. 18.00-19.30
Sted: Moesgaard Museums auditorium
Pris: 150 kr./person (årskortholdere: 75 kr./person)
Vært: Museumsformidler Niels Kristian Egense Møller.

Om foredragsholderne:

  • Rasmus Birch Iversen er ph.d. i forhistorisk arkæologi og ansat som museumsinspektør i Arkæologisk Afdeling ved Moesgaard Museum med ansvar for jernalderundersøgelserne på museet.
  • Kasper H. Andersen er historiker på Moesgaard, hvor han forsker i vikingetid og middelalder, herunder den tidligste danske kongemagt. Han har tidligere medvirket i DRs dokumentar ’Gåden om Danmarks første Konge’.
  • Xenia Pauli Jensen er er ph.d. i forhistorisk arkæologi og seniorforsker på Moesgaard.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foredrag om Tolkiens eventyrlige verden på Moesgaard
Foredrag om Tolkiens eventyrlige verden på Moesgaard
Download

Links

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum