Transportministeriet

Forbud mod at lande med passagerer uden negativ covid-19-test for en række sydafrikanske lande

Del

Fra lørdag er der forbud mod at flyve til Danmark med passagerer, der flyver fra røde lande og regioner, og som ikke har en negativ covid-19-test.

Da en række lande på det afrikanske kontinent fra og med lørdag den 27. november 2021 klassificeres som røde, genetableres flyveforbuddet i overensstemmelse med den politiske aftale om markante lempelser af rejserestriktionerne af 12. oktober 2021.

Det vil således være forbudt at lande i Danmark med passagerer, der flyver fra røde lande og regioner, og som ikke har en negativ covid-19-test. Kravet vil gælde passagerer fra og med 15 år.

- Den globale pandemi er langt fra overstået, og derfor tøver vi heller ikke med at bruge de værktøjer, vi har. Nu ser vi igen en ny og tilsyneladende mere smitsom variant, og derfor genindfører vi flyveforbuddet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

De røde lande, hvorfra det vil være forbudt at lande med passagerer uden en negativ test, er Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambique, Namibia, Sydafrika, Zimbabwe.

Der er på nuværende tidspunkt ingen direkte flyvninger fra de pågældende lande til Danmark.

Nøgleord

Links

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum