TDC Group

Forbedret drift og markante omkostningsreduktioner på tværs af TDC Group i 3. kvartal 2020

Del

TDC Group leverede i 3. kvartal 2020 et driftsresultat (EBITDA) på 1.643 mio. kr., hvilket er på niveau med samme kvartal sidste år, på trods af kraftigt reduceret rejseaktivitet som følge af COVID-19 og som følge heraf lavere indtægter fra roaming.

TDC Group, hovedkontor, Teglholmen, København
TDC Group, hovedkontor, Teglholmen, København

Baseret på resultatet for 3. kvartal forventer TDC i overensstemmelse med seneste udmelding om finansielle forventninger til 2020 fortsat at nå et driftsresultat (EBITDA) i 2020 på niveau med eller lidt lavere end i 2019.

Driftsresultatet skyldtes forbedrede kommercielle resultater af alle produkter samt markante omkostningsreduktioner på tværs af hele TDC Group, som opvejede de tidligere udmeldte negative effekter fra tab af YouSee-kunder i især 4. kvartal af 2019 og i 1. kvartal af 2020.

TDC Groups samlede omsætning var i 3. kvartal 2020 3.993 mio. kr., mens bruttoresultatet var 2.862 mio. kr., hvilket er en mindre forbedring i forhold til 2. kvartal 2020. Som følge af et stort fokus på omkostningsreduktioner i hele TDC Group faldt omkostningerne med 9.8% sammenlignet med 3. kvartal 2019. Omkostningerne faldt med henholdsvis 13,6% i Nuuday og 8,4% i TDC NET sammenlignet med 3. kvartal 2019.

”Vi stabiliserede udviklingen i indtjeningen i 3. kvartal gennem forbedret drift og markante omkostningsreduktioner på næsten 10% på tværs af hele gruppen. Vi har også opnået vigtige fremskridt i arbejdet med at adskille TDC NET og Nuuday for at skabe to stærke, separate virksomheder - en kompleks opgave, som vi forventer vil fortsætte i de kommende år. Vi ser fortsat et betydeligt potentiale for at optimere vores virksomheder yderligere gennem forenkling og digitalisering, så vi fastholder vores markedsledende positioner og skaber to separate virksomheder med stærke kommercielle positioner,” siger Henrik Clausen, CEO of TDC Group.

Nyheder fra Nuuday i 3. kvartal
Nuuday er fortsat klar markedsleder inden for vores hovedsegmenter, og vores markedsandele var stort set uændrede i 3. kvartal 2020. Sammenlignet med 2. kvartal var markedsandelene i 3. kvartal 38,9% (39,1%) for Mobil, 42,1% (42,8%) for Bredbånd og 51,1% (51,3%) for TV. Med lanceringen af det nye mobilbrand, Eesy, tog Nuuday et vigtigt strategisk skridt i 3. kvartal. Eesy supplerer de øvrige mobilløsninger fra YouSee og Telmore ved at tilbyde en enkel mobilløsning til en konkurrencedygtig pris på Danmarks bedste mobilnetværk. Derudover lancerede Nuuday i 3. kvartal YouTv, der er en ny fleksibel TV og streamingtjeneste, hvor kunderne kan samle deres favorit tv-kanaler og streamingtjenester i en app. YouTv giver mulighed for en let og fleksibel adgang til underholdning via mobiltelefoner, tablets, Smart-TV og Chromecast uden at kunden er afhængig af andre abonnementer.

Nyheder fra TDC NET i 3. kvartal
Som det første teleselskab i Danmark åbnede TDC NET den 7. september for 5G-mobilnetværket. Derudover fastholdt TDC NET momentum i udrulningen af fibernet med over 28.000 adresser i 3. kvartal, og har nu nået flere end 80.000 adresser i 2020. Samtidig fortsatte opgraderingen af mobilnetværket, og TDC NET har nu opgraderet 3.100 ud af i alt 3.900 mobilmaster som en del af den landsdækkende opgradering og klargøring til 5G.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

TDC Group, hovedkontor, Teglholmen, København
TDC Group, hovedkontor, Teglholmen, København
Download

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne med hinanden og Danmark med verden, og har gjort det siden 1882. Vores datterselskaber Nuuday og TDC NET bidrager hver dag til fremtidens digitale Danmark.  

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. 

Nuuday leverer innovative digitale kundeoplevelser og underholdning gennem brands som YouSee, TDC Erhverv, Telmore, Fullrate, Hiper, Blockbuster og Relatel.  

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

Nye bestyrelser udpeget for TDC NET og Nuuday som led i endelig opsplitning af TDC Group8.12.2021 09:04:19 CET | Pressemeddelelse

På en ekstraordinær generalforsamling afholdt i dag er de to fremtidige bestyrelser for TDC NET og Nuuday blevet godkendt. Det sker som led i den afsluttende fase i opsplitningen af TDC Group. Ejerne benyttede lejligheden til at takke Michael Parton for hans indsats som bestyrelsesformand for TDC A/S, og takkede også medarbejderne, ledelsen og bestyrelsen for deres betydelige bidrag siden opkøbet i 2018 med at separere de to selskaber og virkeliggøre visionen om fremtidens digitale Danmark. Ved udnævnelsen af de to nye bestyrelser har fokus været at skabe en stærk sammensætning af kompetencer og erfaring, der kan sætte den fremtidige retning for TDC NET og Nuuday som operationelt selvstændige, markedsledende selskaber indenfor hvert sit felt. De nye bestyrelser indtræder pr. dags dato, hvor koncernledelsen i TDC Group samtidig fratræder. Henrik Clausen fortsætter som bestyrelsesformand for TDC NET, mens Michael Parton bliver bestyrelsesformand for Nuuday. Henrik Clausen, formand for be

TDC Group leverer endnu et stabilt kvartal og gør klar til den endelige separation5.11.2021 09:01:01 CET | Pressemeddelelse

TDC Group fortsatte i tredje kvartal den positive udvikling fra de seneste kvartaler med en stabilisering af den kommercielle og finansielle udvikling, hvilket resulterede i et driftsresultat (EBITDA) på 1.658 mio. kr. svarende til en stigning på 0,9% i forhold til samme kvartal sidste år, og en stabil udvikling for årets første ni måneder sammenholdt med samme periode sidste år. De tidligere udmeldte forventninger til helåret fastholdes, og dermed er fundamentet fortsat stabilt for den endelige opsplitning af koncernen i to operationelt selvstændige selskaber fra den 1. januar 2022. TDC Groups omsætning blev i tredje kvartal på 4.004 mio. kr. svarende til en stigning på 0,3% i forhold til tredje kvartal sidste år. Bruttoresultatet blev i tredje kvartal på 2.778 mio. kr., hvilket er 2,9% lavere end samme periode sidste år men en fortsat betydelig forbedring i forhold til starten af året som følge af en stabilisering af kundeudviklingen indenfor både mobil og bredbånd. Udviklingen er fo

TDC Group fortsætter den stabile udvikling fra tidligere kvartaler13.8.2021 09:01:09 CEST | Pressemeddelelse

TDC Group fortsatte i andet kvartal stabiliseringen af den kommercielle og finansielle udvikling på tværs af koncernen med et driftsresultat (EBITDA) på 1.622 mio. kr. svarende til en stigning på 0,8% i forhold til samme kvartal sidste år. TDC Group fastholder de tidligere udmeldte forventninger til helåret om et driftsresultat (EBITDA) lidt lavere eller på niveau med 2020. Omsætningen blev i andet kvartal på 3.965 mio. kr. svarende til en stigning på 1,3% i forhold til samme periode sidste år. Stigningen er drevet af mobil-telefoni samt salg af mobiltelefoner, som kun har begrænset effekt på bundlinjen. Bruttoresultatet blev i andet kvartal på 2.787 mio. kr., hvilket er 1,6% lavere end samme periode sidste år, men en betydelig forbedring fra -6,1% i første kvartal 2021 som følge af en stabilisering af kundeudviklingen indenfor både mobil og TV. Udviklingen er fortsat drevet af et fald i efterspørgslen på traditionelle produkter som fastnettelefoni, DSL-bredbånd og nogle typer tv-pakke

Jon James udnævnt som ny administrerende direktør for Nuuday15.6.2021 08:01:42 CEST | Pressemeddelelse

Jon James er udnævnt som ny administrerende direktør for Nuuday fra 15. juni 2021. Han efterfølger Michael Moyell Juul, der har været administrerende direktør for Nuuday siden november 2019. Nuuday er Danmarks største digitale udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester, og består af ni førende brands, der leverer innovative digitale løsninger til både privat- og erhvervskunder. TDC har for nylig indledt den sidste fase af separationen. Processen vil være afsluttet den 31. december 2021, hvor Nuuday vil være et selvstændigt selskab. Jon James har mere end 20 års erfaring fra telco- og mediebranchen og er tidligere Executive Vice President og administrerende direktør for Tele2 Holland, og COO hos den svenske kabeloperatør Com Hem, hvor han førte virksomheden gennem en vellykket transformation. Før han kom til Com Hem, arbejdede Jon James for britiske Virgin Media, hvor han ledede virksomhedens bredbånds- og tv-forretning. ”Jeg ser meget frem til at blive en del af

TDC A/S afslutter opsplitningen af TDC Group per 1. januar 202210.6.2021 08:01:03 CEST | Pressemeddelelse

I juni 2019 opsplittede TDC A/S (TDC) sine forretninger ud i to juridisk og operationelt individuelle datterselskaber, TDC NET A/S (TDC NET) og Nuuday A/S (Nuuday), med det formål at etablere to markedsledende virksomheder inden for deres individuelle sektorer. TDC NET er Danmarks største mobilnetværks- og bredbåndsudbyder med fokus på at opbygge Danmarks fremtidige digitale infrastruktur. Nuuday er Danmarks største digitale udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester og består af ni førende brands, der leverer innovative digitale løsninger til både privat- og erhvervskunder. TDC indleder nu den afsluttende fase af separationsprocessen, der skal etablere TDC NET og Nuuday, som operationelt selvstændige selskaber. Processen vil være afsluttet den 31. december 2021, på hvilket tidspunkt medarbejdere i de fælles koncernfunktioner i TDC Group vil være overflyttet til enten TDC NET eller Nuuday, og den fremtidige sammensætning af TDC NET og Nuuday’s bestyrelser vil vær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum