DEO

Før biodiversitets-COP’en: Redder EU’s strategi nok arter?

Del
Arterne forsvinder 100-1.000 gange hurtigere end nogensinde før i menneskehedens historie. Både Danmark og EU arbejder på en biodiversitetsstrategi, og der er snart biodiversitets-COP. Er det nok? Onlinedebat med Christel Schaldemose (S).

Odder, hasselmus, ræv og skovmår. Stork, pragtvægbi og dværgvandnymfe. Strand-vortemælk, dyndsmerling og rosenrød huesvamp.

I alt 1.844 plante- og dyrearter ifølge seneste rødlistevurdering fra Aarhus Universitet (2019) truet af udryddelse i Danmark. Det er et verdensomspændende problem. Primært på grund af menneskets aktiviteter mister vi nu arter 100-1.000 gange hurtigere end nogensinde tidligere i menneskets historie, med en global artsnedgang på 60 procent siden 1960.

Vi kan lære at leve uden kirkeugler, lærker og egesommerfugle – eller vi kan gøre noget ved det. Både Danmark og EU arbejder på en biodiversitetsstrategi, ligesom emnet er på dagsordenen til det 15. biodiversitets-COP, der skal løbe af stablen i Kina senere i år.

Hvad kan vi forvente af EU’s biodiversitetsstrategi og af strategien for cirkulær økonomi? Kan EU optræde samlet på COP’en i Kina – og vil det bedre de truede arters fremtid i verden? Hvordan kan naturbeskyttelsen blive bedre, i EU og i verden? Kan man redde arter uden at ødelægge økonomien – og er økonomi i den sammenhæng overhovedet vigtig. Disse spørgsmål former udgangspunkt for en debat med Christel Schaldemose, MEP for Socialdemokratiet. 

Debatten er arrangeret af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO). Den foregår online torsdag den 22. april 2021, 18.00-19.00.

Arrangementet er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig. Det kan du gøre her. Så modtager du et link torsdag morgen. Med et kan du logge på mødet fra din computer/tablet.

For yderligere information, kontakt:

Senior projektleder og analytiker Vibe Termansen

70 26 36 66 eller vibe@deo.dk

Nøgleord

Kontakter

Vibe TermansenSeniorprojektleder og analytiker

Ekspert i polsk politik, samfund og historie. Følger med i samudviklingen i hele Centraleuropa, derunder demokrati- og retsstatsprincipper, medier, menneskerettigheder, LGBT, historiepolitik, klima, udvandring, fri bevægelighed, og forholdet til udlandet.

Vibe er cand.mag. i historie og østeuropastudier. Arbejdede som journalist og redaktør ved Weekendavisen 2008-18. Desuden har hun arbejdet for Den danske Ambassade i Warszawa, skrevet for Information og holdt foredrag. Hun udgav i 2019 bogen Kampen om Centraleuropa.

vibe@deo.dk

Billeder

Links

Information om DEO

DEO
DEO
Nordkystvejen 2F
8961 Allingåbro

70 26 36 66https://www.deo.dk/

DEO er et landsdækkende oplysningsforbund, som arbejder for demokrati i Europa. Vi er partipolitisk neutrale, men stiller kritiske spørgsmål og sætter problemer til debat. Vi arbejder for at engagere folk i EU-spørgsmål og søger at skabe rammerne for en levende og kvalificeret demokratisk debat. 

DEO’s formål er at fremme debat og oplysning om Den Europæiske Union. Ud fra en demokratisk tankegang ønsker vi at aktivere flest mulige i en alsidig og fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer.

Følg pressemeddelelser fra DEO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEO

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye