Escalate ApS

Folketingets indgreb mod dyre lån skaber forandring før tid

Del

Hos Scandilån, der formidler lån af alle typer til private, ser de allerede nu en effekt af politikernes indgreb mod dyre lån med høj ÅOP, selvom den nye lovgivning først træder i kraft 1. juli 2020.

Det er regeringen samt alle Folketingets partier, på nær Konservative og Liberal Alliance, der i december 2019 blev enige om en aftale, hvis formål det er at gøre op med dyre lån med høje renter og ÅOP. Specielt de udskældte kviklån.

I den forbindelse udtalte erhvervsminister Simon Kollerup (S) blandt andet:

”Jeg er rigtig stolt af, at vi nu for første gang for alvor tager et opgør med de kviklån, der har fanget mange særligt unge og udsatte i uoverskuelig gæld. Det var på høje tid. Vi har lavet en aftale, der beskytter de danske forbrugere. Med aftalen får vi en af de strammeste reguleringer af markedet for forbrugslån i EU.

Det betyder også, at de virksomheder, der opfører sig ordentligt over for deres kunder, kan se frem til en relativt nem overgang til de nye regler, mens en række af dem, der har været mest grådige, kommer til at skulle lave deres forretning om. Jeg er glad for, at der er opbakning i Folketinget til den her aftale.”

Kort fortalt går den nye lov, der altså træder i kraft til juli, ud på følgende:

  • Alle forbrugslån med en ÅOP (årlige omkostninger i procent) på over 35% bliver forbudt. I dag findes der lån med ÅOP op til 800%.
  • Det forbydes virksomheder, der udbyder lån med ÅOP over 25%, at markedsføre lån uanset deres art. Ligeledes forbydes det at reklamere på TV for kviklån i sammenhæng med gambling og spil.
  • Der indføres et såkaldt omkostningsloft, der betyder, at de samlede omkostninger ved et lån maksimalt må være det dobbelt af lånebeløbet, og dette er inklusive rykkergebyrer og strafrenter ved for sen betaling.

Herudover indeholder lovpakken også midler til gældsrådgivning, regulering af lån mellem privatpersoner, samt undervisning i privatøkonomi i Folkeskolen.

Her i juni 2020, med en måned til at den nye lov træder i kraft, tyder meget på, at erhvervsminister Kollerup fik ret i sin påstand om at overgangen for de mere respektable lånefirmaer har været nem.

En talsmand for lånesammenligningssiden Scandilån ser en stærk tendens til, at de dyre kviklån hastigt forlader markedet, og skaber plads til privatlån med fornuftigere renter og vilkår.

”Både vores brugere og vores partnere har traditionelt set været meget fokuseret på korte, dyre lån, men over de sidste måneder, har vi oplevet et markant skifte over imod mere fornuftige låntyper, som forbrugslån og samlelån. 

Vi hilser denne udvikling meget velkommen, da vi mener at alle bør være interesseret i at lånemarkedet ikke udnytter forbrugerne med for høje renter eller ÅOP.

Vi ser også en øget konkurrence i markedet, hvor flere større udenlandske aktører gør deres indtog i Danmark på bagkant af lovgivningen, hvilket kun er til fordel for de danskere, der vil låne penge online.".

Nøgleord

Kontakter

Peter Hellqvist
51201074

Information om Escalate ApS

Escalate ApS
Skudehavnsvej 5
2150 Nordhavn

Følg pressemeddelelser fra Escalate ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Escalate ApS

Håndbyggede racercykler hitter igen hos Ditlev Cykler14.8.2020 06:15:00 CESTPressemeddelelse

De er solgt, før de er færdigsamlet på cykelværkstedet hos Ditlev Cykler, og selvom hver eneste del har været i hænderne på en mekaniker i kælderen, holder de en konkurrencedygtig pris. Sådan lyder det fra cykelhandler Henrik Ditlev, der igen har kastet sig over at håndbygge racercykler i sin butik i Frederiksværk. “Det er ret vildt. For et par måneder siden var det måske en ud af 100 cykler vi solgte, der var håndbygget. Nu er det måske hver tiende,” siger indehaver Henrik Ditlev og den rutinerede cykelmekaniker fortsætter: “Det er sjovt at bygge racercykler op fra bunden, så jeg synes det er en fantastisk udvikling.” Det er corona-epidemien, der indirekte har givet et kæmpe skub til den ædle kunst at samle en racercykel fra bunden. Der er nemlig opstået mangel på fabrikssamlede racercykler i takt med at mange i løbet af nedlukningen af Danmark har fået øjnene op for, at racercykler er god (afstands)-motion i en corona-tid. “Vi kunne hurtigt mærke at salget steg stødt efter alt andet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum