Beskæftigelsesministeriet

Folketinget hastebehandler aftale om arbejdsfordeling

Del

Den nye midlertidige arbejdsfordelingsordning bliver mandag førstebehandlet. Trepartsaftalen bliver 3. behandlet på torsdag og kan træde i kraft den 14. september.

Natten til mandag i sidste uge blev regeringen og arbejdsmarkedets parter efter lange forhandlinger enige om en ny midlertidig arbejdsfordelingsordning. Den skal holde hånden under lønmodtagere og virksomheder, der fortsat er ramt af nedgang som følge af corona.

Allerede fredag blev lovforslaget fremsat, og mandag tager Folketingets partier fat på lovbehandlingen. Efter planen skal Folketinget stemme om aftalen på torsdag, så virksomhederne kan tage den nye ordning i brug fra på mandag den 14. september.

Virksomheder, som på grund af udbruddet af coronavirus fortsat er udfordret, kan benytte sig af arbejdsfordeling, så medarbejderne deler det arbejde, der er, og i den restende tid tager uddannelse eller går hjemme på dagpenge. Derved kan man undgå afskedigelser.

Den nye midlertidige ordning giver blandt andet større fleksibilitet og en højere dagpengesats end den eksisterende ordning. Den gælder resten af året med mulighed for, at aftaler, der er igangsat senest 31. december 2020, og har en maksimal varighed på 4 måneder, kan fortsætte i 2021.

Aftaleparterne vil følge op på ordningen til november.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig, at vi hurtigt kan få behandlet denne vigtige aftale i Folketinget. Jeg er overbevist om, at den nye ordning vil gøre en stor forskel og redde danske arbejdspladser. Vi kan allerede nu høre, at virksomheder vil gøre brug af ordningen, og der er stor interesse for at høre mere om de nye muligheder. Der var tale om lange forhandlinger, og jeg er tilfreds med, at vi sammen kom i mål. Igen viser den danske model sit værd, og arbejdsmarkedets parter tager endnu en gang ansvar, som de gjorde med lønkompensationsordningen, og hjælper med til, at vi kommer bedst muligt gennem krisen.

Du kan læse lovforslaget her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Arbejdstilsynet sætter ind mod smittespredning5.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Fra mandag den 5. oktober igangsætter Arbejdstilsynet et målrettet tilsyn for at forebygge smittespredning af COVID-19 på virksomheder over hele landet. Det sker på baggrund af den udbredte smitterisiko i store dele af Danmark. Omkring 50 tilsynsførende vil de næste to uger besøge butikker, restauranter, barer, slagterier og minkfarme. Brancherne er udvalgt på baggrund af konkrete eksemler på smittespredning eller et stort antal kunder eller gæster, som gør det særligt udfordrende at forebygge smittespredning. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Vi skal alle bidrage til at få situationen med corona under kontrol. På landets virksomheder har arbejdsgiverne et særligt ansvar for at sikre, at man efterlever retningslinjerne om at mindske smittespredningen. Nu sætter Arbejdstilsynet så ekstra ind for at understøtte og sikre, at det også sker i praksis. De tilsynsførende vil under besøgene have fokus på vejledning, men vil give strakspåbud, hvis arbejdsgiveren ikke har truffet

Nu kan kommuner og a-kasser søge om penge til uddannelsesambassadører3.10.2020 09:24:04 CESTPressemeddelelse

I juni blev regeringen og et bredt flertal i Folketinget enige om at give ufaglærte ledige bedre muligheder for at få en faglært uddannelse og dermed kompetencer, som virksomhederne efterspørger. For at hjælpe kommuner og a-kasser i gang med den opgave kan de nu søge om penge til at ansætte såkaldte uddannelsesambassadører, som bl.a. skal vejlede og motivere de ledige til at komme i gang med en uddannelse, herunder hjælpe dem med at finde praktikpladser som voksenlærlinge. Samtidig kan både kommuner, a-kasser og virksomheder – såfremt de samarbejder med en faglig organisation - søge om penge til at ansætte en læse-, skrive- og regneambassadør, der kan hjælpe medarbejdere eller ledige med at styrke deres basale kompetencer. Tilsammen er der afsat godt 45 mio. kroner i alt til de to puljer, heraf ca. 30 mio. kroner til uddannelsesambassadører og ca. 15 mio. kroner til læse- skrive- og regneambassadører. Et andet centralt element i den politiske aftale var at sikre ufaglærte dagpengemodta

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum