Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp parat til at rydde miner i Ukraine

Del
Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Ukraine skal ryddes for miner, før ukrainerne kan få deres hjem og hverdag tilbage.

Derfor bakker Folkekirkens Nødhjælp fuldt ud op om statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at Danmark allerede nu vil hjælpe Ukraine med minerydning.

Meldingen kom fra Mette Frederiksen under hendes besøg i Ukraine, hvor hun mødtes med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj.

”Vi bakker op om Regeringens beslutning om at hjælpe ukrainerne med minerydning og med at fjerne ueksploderet ammunition så hurtigt som muligt. Det har vi tidligere gjort på Balkan, vi gør det i Mellemøsten og Afrika, og vi står klar til at gøre det i Ukraine,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Folkekirkens Nødhjælps er i fuld gang med at forberede humanitære operationer i Kyiv-området, som indbyggere fra den vestlige del af landet nu vender tilbage til – og som andre krigsramte indbyggere flygter til fra krigen i den østlige del af landet.

Organisationens humanitære eksperter er på plads i Kiev og har sammen med de ukrainske myndigheder besøgt nogle af de værst ramte områder i byerne Bucha og Irpan for at vurdere behovet for hjælp til rydning af klyngebomber, landminer og lureminer.

”Folk løber en stor risiko, når de går ind i de her områder. Derfor er minerydning en helt central del af genopbygningen. Det vil tage år at rydde de ukrainske byer for landminer og andre eksplosive rester fra krigen. Men den opgave er vi klar til at tage på os sammen med vores samarbejdspartnere”, fastslår Birgitte Qvist-Sørensen. 

Kontakter

Billeder

Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Prinsesse Marie planter 100 træer for håb og klimahandling5.4.2022 15:14:30 CEST | Pressemeddelelse

H.K.H Prinsesse Marie markerede i dag Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum med plantning af de første af 100 eukalyptustræer ved et buddhistisk tempel i Cambodja. Træplantningen fandt sted i Kampong Chhang-provinsen nord for hovedstaden Phnom Penh og blev indledt med en buddhistisk velsignelse, blomster og bønner for delegationen med prinsessen og Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, der siger: ”De 100 træer er en symbolsk klimahandling, der giver håb for en bedre fremtid for den fattige cambodjanske befolkning, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Men træplantning er samtidig også konkret klimatilpasning, der giver frugt og skygge.” Birgitte Qvist-Sørensen tilføjer, at gennem 100 år har Folkekirkens Nødhjælp arbejdet på at bekæmpe sult og fattigdom i verden, og nu udgør klimaforandringerne et uundgåeligt benspænd, som vi skal håndtere med massive investeringer i klimatilpasning. Cambodja er et af de lande i verden, der er allerhårdest ramt af klimafora

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum