Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp fik samlet godt 4,5 millioner ind digitalt

Del

Et imponerende resultat, der dog stadig ligger langt under normalen.

Under to dage før den årlige dør-til-dør-indsamling den 8. marts sadlede Folkekirkens Nødhjælp om på grund af corona-virussen. I stedet for den traditionelle landsindsamling, hvor frivillige stemmer dørklokker til fordel for verdens fattigste, blev indsamlingen gennemført via mobiltelefoner og nettet.   

Efter en uges digital indsamling er resultatet på godt 4,5 millioner kroner, der skal gå til klimahjælp til verdens fattigste.

”Det er et imponerende resultat, når man tænker på omstændighederne. Vi havde i praksis 1,5 døgn til at sadle om, men det lykkedes med opbakning fra vores mange frivillige, der blev en stor del af kampagnen,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Halvdelen af normalen

Selv om danskerne i stor stil bakkede op om indsamlingen via sociale medier, sms’er, MobilePay og hundredvis af digitale egenindsamlinger på Facebook, så er resultatet kun omkring halvdelen af, hvad en dør-til-dør-indsamling normalt plejer at indbringe.

”Selvom vi jubler over det flotte resultat, så er virkeligheden, at vi i den grad kommer til at mangle resten af de penge, vi kunne have indsamlet til verdens fattigste ved en fysisk indsamling,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Årets landsindsamling har fokus på klimahjælp til verdens fattigste. For eksempel træplanting, klimavenlige huse, opsamlingssøer, diger, tørkeresistente afgrøder og anden klimasikring.

For yderligere presse:

Pressechef Poul Kjar, 41865975, pkja@dca.dk 

Journalist Lasse Emil Kristiansen, 50604015, lekr@dca.dk 

Nøgleord

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum