Folk strømmer ud i naturområderne tæt på byerne

Hvad får danskerne tiden til at gå med nu, hvor skoler, restauranter og seværdigheder er lukkede?
Meget tyder på, at rigtig mange tager en tur i naturen. I de statslige naturområder, som Naturstyrelsen forvalter over hele landet, oplever styrelsens medarbejdere mange steder markant flere besøgende end normalt. I udvalgte naturområder er der sat tællere op, der også viser en kraftig vækst i antallet af besøgende.
- Mens store dele af samfundet er lukket ned på grund af coronavirus, er naturen stadig åben. Vi oplever klart, at rigtig mange søger mod naturområderne for at få frisk luft og brænde ungernes energi af. Der er stadig god plads til at holde afstand langt de fleste steder, og er det sted, man har udset sig hjemmefra meget velbesøgt, er der gode muligheder for et alternativer, siger kontorchef i Naturstyrelsen Mads Jensen.
Skove nær byerne er populære
Fire ud af fem danskere har under 5 km til et statsligt naturområde. Og det er da også de by- og bolignære områder, der har haft en markant stigning i antallet af besøgende. I hovedstadsområdet har f.eks. tælleren ved Vestvolden registreret en stigning i besøgstallet på 25-50% i forhold til tidligere år, mens der i Hareskoven og på Vestamager er registreret stigninger på helt op mod 100%. Også på helt nyligt opsatte tællere i bl.a. Sønderskoven i Sønderborg og Bøllemosen i Skodsborg nord for København, har Naturstyrelsen registreret en kraftig stigning i antallet af besøgende, som er atypisk for årstiden.
Men der er også tællere, hvor der ikke har været en stigning eller der har været et direkte fald i besøgstallet. De sidder typisk på steder i de større naturområder, som for de fleste kræver en længere køretur at nå frem til fx skovene ved Himmelbjerget, Hulsig ved Skagen og Kalø Slotsruin ved Mols Bjerge.
-Meget kan tyde på, at danskerne har lyttet til myndighedernes anvisninger om, at man gerne må gå ud og nyde naturen, så længe man holder afstand til andre. Men også at man ikke skal køre land og rige rundt lige nu, siger Mads Jensen.
Fra Naturstyrelsen lyder opfordringen, at man gerne må fortsætte med at gå på opdagelse i naturen - der er stadig masser af steder med god plads til alle. Men man skal også være klar til at søge mod alternativer, hvis der er fyldt det sted, man havde udset sig. Og så skal vi alle husk at passe på hinanden ved at holde afstand og følge anvisningerne på www.coronasmitte.dk
Fakta
- Naturstyrelsen har samlet flere end 150 digitale naturguider, måske finder du et interessant naturområde nær dig: https://bit.ly/33LsjsH
- Sørg for at holde afstand til andre og følg anvisningerne på www.coronasmitte.dk
Kontakter
Kontorchef i Natur Mads Jensen, 41 28 14 06, maj@nst.dk
Specialkonsulent i Natur Lars Bendix Poulsen, 25 38 42 98, lbp@nst.dk
Pressemedarbejder Christian Lietzen, 24 95 36 49, chlie@nst.dk
Billeder



Information om Naturstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Unik naturalliance: Offentlige og private parter skal skabe Danmarks største sammenhængende naturareal i Nordvestjylland2.6.2025 13:35:34 CEST | Pressemeddelelse
Naturen i Thy og Han Herred skal have de bedst mulige vilkår til gavn for dyr, planter, mennesker samt klimaet og miljøet. Derfor går Danmarks største naturfonde sammen med Naturstyrelsen, Thisted og Jammerbugt Kommuner samt Nationalpark Thy for at skabe Danmarks største sammenhængende naturområde indenfor et område på 150.000 hektar.
Presseinvitation: Offentlige og private parter skal skabe stor og sammenhængende natur i Nordvestjylland i en unik naturalliance28.5.2025 11:21:53 CEST | Presseinvitation
Den 2. juni lanceres et stærkt og nyskabende samarbejde mellem fonde, kommuner, en nationalpark og staten, der i fællesskab vil skabe Danmarks største sammenhængende naturområde
Støtte til fornyelse af Opalsø-området på Bornholm16.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 8 millioner kroner vil det blive en bedre oplevelse at besøge en af Bornholms største turistattraktioner: Opalsøen.
Danmarks største klima-lavbundsprojekt på vej i Ribe: 2.700 hektar landbrugsjord kan blive våd natur9.12.2024 09:42:02 CET | Pressemeddelelse
I fremtiden skal området øst for Ribe danne rammen om et storstilet projekt, der har enorme miljø-, natur- og klimagevinster. I dag besøger minister for grøn trepart området.
Presseinvitation: Farligt træ i Dyrehaven sprænges væk med dynamit19.9.2024 15:01:20 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag formiddag den 24. september sprænger Naturstyrelsen trækronen væk på en af de gamle bøge nær Ulvedalen af sikkerhedsmæssige årsager.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum