FødevareBanken: Mange virksomheder donerer mad under Corona-krisen

Mange fødevarevirksomheder, der for tiden ikke kan køre for fuld kraft, er i risiko for at brænde inde med varer, der bliver for gamle. Det mærker man blandt andet hos FødevareBanken, der får en del henvendelser fra nye donorer, der hellere vil afhænde deres varer til et godt formål end se dem gå tabt.
”Forleden var FødevareBankens biler ude og laste varer hos en ny donor. Det var Gate Gourmet, der – som navnet antyder – laver mad til mange af de flyselskaber, der flyver fra København. For ikke at brænde inde med gode varer, valgte de at ringe til os, så maden kan gavne nogen i stedet for at gå til spilde. Vi har kapaciteten til at tage hånd om det her hos os, så det gør vi selvfølgelig”, fortæller John Køppler, der er driftschef i FødevareBanken København.
Gate Gourmet er ikke de eneste, der har henvendt sig. FødevareBanken også været forbi Ikea, Meyers Køkken og Espresso House. Flere andre fødevareproducenter, grossister og større detailkæder følger trop i disse dage.
Lige nu kører FødevareBanken i en form for nødberedskab. Ud af godt 300 modtagersteder – botilbud, herberger og væresteder for hjemløse og udsatte – er det lidt flere end halvdelen, der stadig er i fuld eller reduceret drift og derfor stadig har brug for leverance af mad fra FødevareBanken. Alle involverede tager håndteringen af nødberedskabet meget alvorligt i forhold til at holde sig på afstand af hinanden, undgå fysisk kontakt, holde god håndhygiejne og spritte essentielt udstyr af hele tiden.
”Fødevarebranchen agerer på mange måde forbilledligt i denne krisetid. Vi ser det hos vores faste donorer, der alle stadig holder fødevareproduktionen oppe – så der er mad at få ude i handelen og et fødevareoverskud at dele ud af til udsatte grupper i samfundet – og så ser vi det nu også med alle de nye donorer, der kommer på banen og vil bidrage. Vi er glade for, at de retter henvendelse til os, og det kan man fortsat gøre. Vi er klar med kølebiler og mandskab”, siger Karen-Inger Thorsen, Direktør i FødevareBanken.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.
Salling Groups butikker gør madspild til måltider for dem, der har det svært23.11.2021 12:49:36 CET | Pressemeddelelse
FødevareBanken og Salling Group har indgået et strategisk partnerskab om at mindske madspild og madfattigdom.
FødevareBanken vinder europæisk pris for kampagne om madspild4.10.2021 12:34:01 CEST | Nyhed
Den europæiske sammenslutning af fødevarebanker udråber Fødevarebanken til vinder af #FoodNoWaste-konkurrencen for arbejdet med at formidle viden om madspild og madfattigdom på de sociale medier.
FødevareBanken udvikler madfællesskaber i 45 boligområder over hele landet8.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mødet med andre mennesker over et måltid kan gøre en kæmpe forskel i at komme problemer som ensomhed og isolation i udsatte boligområder til livs. Derfor vil FødevareBanken udvikle madfællesskaber til 45 boligområder fordelt over hele landet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum