Fødevarebanken

FødevareBanken: Mange virksomheder donerer mad under Corona-krisen

Del
Flere virksomheder får besøg af FødevareBankens kølebiler under Corona-krisen.
Flere virksomheder får besøg af FødevareBankens kølebiler under Corona-krisen.

Mange fødevarevirksomheder, der for tiden ikke kan køre for fuld kraft, er i risiko for at brænde inde med varer, der bliver for gamle. Det mærker man blandt andet hos FødevareBanken, der får en del henvendelser fra nye donorer, der hellere vil afhænde deres varer til et godt formål end se dem gå tabt.

”Forleden var FødevareBankens biler ude og laste varer hos en ny donor. Det var Gate Gourmet, der – som navnet antyder – laver mad til mange af de flyselskaber, der flyver fra København. For ikke at brænde inde med gode varer, valgte de at ringe til os, så maden kan gavne nogen i stedet for at gå til spilde. Vi har kapaciteten til at tage hånd om det her hos os, så det gør vi selvfølgelig”, fortæller John Køppler, der er driftschef i FødevareBanken København.

Gate Gourmet er ikke de eneste, der har henvendt sig. FødevareBanken også været forbi Ikea, Meyers Køkken og Espresso House. Flere andre fødevareproducenter, grossister og større detailkæder følger trop i disse dage.

Lige nu kører FødevareBanken i en form for nødberedskab. Ud af godt 300 modtagersteder – botilbud, herberger og væresteder for hjemløse og udsatte – er det lidt flere end halvdelen, der stadig er i fuld eller reduceret drift og derfor stadig har brug for leverance af mad fra FødevareBanken. Alle involverede tager håndteringen af nødberedskabet meget alvorligt i forhold til at holde sig på afstand af hinanden, undgå fysisk kontakt, holde god håndhygiejne og spritte essentielt udstyr af hele tiden.

”Fødevarebranchen agerer på mange måde forbilledligt i denne krisetid. Vi ser det hos vores faste donorer, der alle stadig holder fødevareproduktionen oppe – så der er mad at få ude i handelen og et fødevareoverskud at dele ud af til udsatte grupper i samfundet – og så ser vi det nu også med alle de nye donorer, der kommer på banen og vil bidrage. Vi er glade for, at de retter henvendelse til os, og det kan man fortsat gøre. Vi er klar med kølebiler og mandskab”, siger Karen-Inger Thorsen, Direktør i FødevareBanken.

Kontakter

Billeder

Flere virksomheder får besøg af FødevareBankens kølebiler under Corona-krisen.
Flere virksomheder får besøg af FødevareBankens kølebiler under Corona-krisen.
Download

Information om Fødevarebanken

Fødevarebanken
Fødevarebanken
Birkedommervej 31, 2. sal
2400 Købehavn NV

https://foedevarebanken.dk/

FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark. 

FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.

Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum