Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Fodboldlandsholdets læge i spidsen for ny idrætsklinik i Aalborg

Del

Aleris-Hamlet Hospitaler åbner ny idrætsmedicinsk klinik i Aalborg sammen med lægen Thøger Persson Krogh, der de seneste 10 år har haft det lægefaglige ansvar for fodboldlandshold og OL-delegationer.

Læge for de danske A-landshold i fodbold samt OL-delegationer, Thøger Persson Krogh, har netop åbnet en idrætsmedicinsk klinik i Aleris-Hamlet Aalborg.  Foto: PR.
Læge for de danske A-landshold i fodbold samt OL-delegationer, Thøger Persson Krogh, har netop åbnet en idrætsmedicinsk klinik i Aleris-Hamlet Aalborg. Foto: PR.

I sommer plejede han de danske fodboldlandsholdsspillere under VM i Rusland. I 2013 var det kvinderne til EM i Sverige, og i 2016 var han læge for den samlede danske OL-delegation ved legene i Rio. Nu står Thøger Persson Krogh i spidsen for den nyåbnede idrætsmedicinske klinik på Aleris-Hamlet Hospitaler i Aalborg, hvor han med sin erfaring fra eliten skal udrede og behandle skader hos nordjyske motionister såvel som professionelle sportsfolk.

– I Nordjylland er der meget få idrætsmedicinske muligheder, og derfor vil jeg gerne bidrage med mine mange års erfaring fra elitesport. Et effektivt idrætsmedicinsk tilbud består af et tværfagligt samarbejde med ortopædkirurger, specialister i røntgen og scanning og ikke mindst fysioterapeuter. Alt det er på plads hos Aleris-Hamlet i Aalborg, så vi kan give behandling af særdeles høj kvalitet, siger Thøger Persson Krogh.

Han er speciallæge i reumatologi og har herefter specialiseret sig yderligere i idrætsmedicin. Sideløbende med sit arbejde ved Regionshospitalet Silkeborg, Team Danmark, DBU og nu Aleris-Hamlet Hospitaler forsker Thøger Persson Krogh i at forfine diagnosticeringen af idrætsskader ved hjælp af ultralydsscanninger på Aarhus Universitet & Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.  

Patienten skal kende sin skade

Thøger Persson Krogh har mere end 10 års erfaring med elitesport, men den ny klinik i Aalborg henvender sig i lige så høj grad til motionister og mennesker med arbejdsrelaterede skader, der har mange ligheder med idrætsskader.

– Min erfaring fra de professionelle sportsudøvere er, at alle skader skal tilgås individuelt. Det handler ikke om, hvorvidt en akillessene er overbelastet eller ej, men om hvorfor den er overbelastet. Disse omstændigheder er nemlig afgørende for, hvordan skaden skal behandles. Min fornemmeste opgave er at klæde patienterne på, så de får kendskab til, hvad der er skyld i skaden, og hvordan de kommer ovenpå igen, siger Thøger Persson Krogh.

Mens elitesportsudøvere skal rådgives i, hvad de kan lave i skadesperioden for at holde den vigtige grundform ved lige, handler det for personer med arbejdsskader mere om at ændre bevægelsesvaner.

Ingen lette løsninger

I samarbejde med en lang række sundhedsspecialister ved Aleris-Hamlet Hospitaler er Thøger Persson Krogh klar til at lægge langsigtede genoptræningsplaner for patienterne. Eksempelvis er der et stort netværk af psykologer til rådighed, som kan bistå med at bearbejde de mentale udfordringer forbundet med langsigtede skadesforløb.

– Jeg falder ikke for lette løsninger, og der er sjældent et quickfix tilgængeligt. Idrætsskader tager ofte lang tid at komme over, og det er vigtigt for mig at sikre, at patienterne forstår processen. Særligt for professionelle sportsudøvere er det forfærdeligt at være skadet, og jeg har en række redskaber, så det bliver nemmere at komme igennem perioden, forklarer Thøger Persson Krogh.

Kontakter

Billeder

Læge for de danske A-landshold i fodbold samt OL-delegationer, Thøger Persson Krogh, har netop åbnet en idrætsmedicinsk klinik i Aleris-Hamlet Aalborg.  Foto: PR.
Læge for de danske A-landshold i fodbold samt OL-delegationer, Thøger Persson Krogh, har netop åbnet en idrætsmedicinsk klinik i Aleris-Hamlet Aalborg. Foto: PR.
Download

Information om Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Aleris-Hamlet Hospitaler A/S
Aleris-Hamlet Hospitaler A/S
Gyngemose Parkvej 66
2860 Søborg

Aleris-Hamlet Hospitaler er – med mere end 40 specialer og afdelinger i Esbjerg, Herning, Ringsted, København, Aalborg og Aarhus – Danmarks største og bredest dækkende privathospital. Hospitalet udfører over 11.500 operationer hvert år. www.aleris-hamlet.dk

Følg pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum