FOA

FOA og Handicapformidlingen indgår overenskomst for handicaphjælpere

Del

En af landets største aktører på handicapområdet, virksomheden Handicapformidlingen, har skrevet under på overenskomst med FOA.

”Et stort skridt er taget for at sikre ordnede arbejdsforhold for alle handicaphjælpere.”

Sådan siger sektorformand i FOA Torben Hollmann om den overenskomst, som Handicapformidlingen skrev under på lige inden jul.

Overenskomsten gælder de ansatte på BPA-området.

Handicapområdet skiller sig fra resten af arbejdsmarkedet med nogle specielle ansættelsesforhold, hvor man som medarbejder er ansat af og hos den enkelte borger, medmindre de hyrer en virksomhed som Handicapformidlingen til at tage arbejdsgiveransvaret.

”Vi kan ikke forvente at indgå overenskomst med den enkelte borger, og kommunerne har gang på gang vist, at de ikke udmåler det, overenskomsten på området foreskriver, så derfor er det ekstra vigtigt med overenskomsterne for de virksomheder, der har arbejdsgiveransvaret,” siger Torben Hollmann.

Med aftalen med Handicapformidlingen er der nu overenskomster for en stor del af de ansatte på handicapområdet, hvor der sidste år blev indgået overenskomst med blandt andre Olivia Danmark.

Hos Handicapformidlingen glæder direktør Søren Rynkebjerg sig over aftalen.

”Vi er altid interesserede i at skabe de bedst mulige forhold for vores ansatte. Med overenskomsten er vi også med til at sende et signal til omverdenen om, at vi tager ansvar,” siger han.

”Vi oplever alt for ofte, at kommunerne ikke udmåler efter overenskomsten på området. Vores håb er også, at vi sammen med FOA kan arbejde for at sikre, at kommunerne i højere grad følger overenskomsten.” siger Søren Rynkebjerg.

FOA arbejder sammen med arbejdsgiver- og brugerorganisationer for at ændre kommunernes praksis med at forringe forholdene for handicappede og handicaphjælpere.

Nøgleord

Kontakter

Søren RynkebjergAdm. direktørHandicapformidlingen

Tlf:71 997 387

Information om FOA

FOA
FOA
Staunings Plads 1-3
1790 København V

46 97 26 26https://www.foa.dk

 

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 175.000 medlemmer fordelt på 38 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, men vi organiserer også privatansatte.

 

Følg pressemeddelelser fra FOA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FOA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum