FN's internationale læsedag 8. september: Saxo og UNICEF står sammen om at få børns læseglæde til at vokse

Del

Fra 1. til og med 8. september sætter Saxo og UNICEF Danmark i samarbejde med en række danske forlag fokus på læseglæden blandt danske børn og stiller fem lydbøger til gratis download. Initiativet markerer FN's internationale læsedag 8. september.

Saxo og UNICEF Danmark fejrer i anledning af FNs mærkedag læsningen og den vigtige betydning bøger og læsekundskaber har for børn rundt om i verden. Med hjælp fra forlagene Alpha, Alvilda, Gads forlag og Politikens forlag bliver dagen markeret med et initiativ, der stiller fem børnelydbøger til gratis download. Initiativet skal give stemme til nogle af litteraturens fantastiske universer og være med til at vise, at læselyst blandt børn vokser gennem højtlæsning.

De fem lydbøger: 

  • 'Pigerne fra Stjernedalen' af Mille Gori fra Politikens Forlag
  • 'Øen' af Nillou Zoey Johannsen fra Alpha
  • 'A.S.P.E. Dæmonhuden' af Mette Finderup fra Forlaget Alvilda
  • 'Enhjørningemagi' af Daisy Meadows fra Gads Forlag
  • 'Mission feriekys' af Sandra Schwartz fra Forlaget Alvilda

Sammen med UNICEF Danmark arbejder Saxo for at sprede læseglæde blandt alle verdens børn og støtter op om FNs verdensmål nr. 4 om lige uddannelse til alle. Der er indtil videre doneret mere end 2,5 mio. kroner til UNICEFS arbejde gennem Saxo. 

Saxos direktør Natasha Brandt udtaler om initiativet:

"Læsning er en afgørende kundskab for børn at tilegne sig, og vi ved, at det har stor betydning for, hvordan vi klarer os i livet. Samtidig kan bøger give os indsigt og udsyn, folde fremmede verdner ud og introducere os for nye perspektiver. Hos Saxo markerer vi denne vigtige mærkedag i partnerskab med UNICEF Danmark og en række forlag, når vi sammen stiller gratis læseglæde på lydbogsform til rådighed for danske børn og deres forældre."

UNICEF Danmarks generalsekretær Karen Hækkerup udtaler yderligere om initiativets betydning:

”COVID-19 påvirker fortsat mange børns adgang til skole og vigtig undervisning rundt om i verden. Eksempelvis venter 140 mio. børn stadig på at fejre deres første skoledag. I UNICEF arbejder vi lige nu hårdt for at få børnene tilbage i skole. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi sammen med Saxo sætter fokus på uddannelse, bøger og læseglæde, både blandt danske børn og alle de børn som UNICEF arbejder for at få tilbage til i klasselokalerne ude i verden”.

Læs mere om initiativet og download lydbøgerne her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Saxo.com

Saxo.com
Strandboulevarden 89, 2. th.
2100 København Ø

https://www.saxo.com

Saxo er Danmarks største online boghandel og driver medlems- og streamingplatformen Saxo Premium. Vi repræsenterer alle læsere, bøger, genrer og forfattere. Vi stiller gerne vores data til rådighed for pressen til historier om tendenser og udviklingen på bogmarkedet og bidrager med vores indsigt i litteraturens verden.

Følg pressemeddelelser fra Saxo.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Saxo.com

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum