FN-mærkedag sætter fokus på bælgfrugter – afgørende for at nå klimamålene

For andet år i træk fejrer Dansk Vegetarisk Forening bælgfrugterne og deres fortræffeligheder i anledning af Bælgfrugternes Dag (World Pulses Day) mandag den 10. februar.
Det sker i samarbejde med blandt andre Den Indiske Ambassade i Danmark. Der vil være arrangementer i Brøndby, Ringsted, Svendborg, Sønderborg og Aarhus med gratis mad og fokus på bælgfrugter som klimavenlig kilde til en varieret og næringsrig kost.
"Bælgfrugter er en god kilde til blandt andet protein, jern og kalcium. Desuden viser forskning fra Københavns Universitet, at de mætter bedre end kød. Og vi skal i Danmark spise cirka 20 gange så mange bælgfrugter, hvis vi skal nå klimamålene", siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.
Global dag forankret i lokale arrangementer
Dagen er en hyldest til bælgfrugterne og markeres over hele verden. I Danmark fejres den med fællesspisning, oplæg og inspiration til, hvordan vi kan integrere linser, kikærter og andre bælgfrugter i det danske hverdagskøkken. Flere steder slår lokale indiske restauranter dørene op og byder på lækkerier, og deltagerne får opskrifter med hjem, så de kan fremtrylle skønne indiske retter på egen hånd.
"Der er ingen anden madkultur, som tilbyder så stor en variation af vegetariske og veganske retter lavet af bælgfrugter", udtaler den indiske ambassadør i Danmark, Ajit Gupte.
"Vi er meget glade for samarbejdet med Den Indiske Ambassade og de indiske restauranter, da vi her i Danmark har meget at lære af inderne om, hvordan man bruger bælgfrugter i den daglige madlavning", siger Rune-Christoffer Dragsdahl.
Hvad: Bælgfrugternes Dag
Hvem: Dansk Vegetarisk Forenings lokalafdelinger
Hvor: Brøndby, Ringsted, Svendborg, Sønderborg og Aarhus
Hvornår: Søndag d. 9. februar og mandag d. 10. februar 2020
Bælgfrugter - hvorfor?
Bælgfrugter har altid udgjort en vigtig base i blandt andet det indiske køkken, og med et øget fokus på klima og bæredygtighed er interessen for bælgfrugter stigende, også på vores breddegrader. Bælgfrugter mætter godt, har et lavt indhold af fedt og kan medvirke til at forebygge type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Samtidig udleder produktionen af dem kun ganske lidt CO2, og dermed er der mange gode grunde til at integrere dem i det danske køkken i langt højere grad end i dag.
Nøgleord
Kontakter
Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17
Billeder
Links
Information om Dansk Vegetarisk Forening
Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway4.11.2025 05:42:00 CET | Pressemeddelelse
Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten.
Nemlig.com er Årets Plantebaserede Supermarked 20251.11.2025 20:22:00 CET | Pressemeddelelse
Også Lidl, Super Brugsen og Netto var blandt vinderne, da Dansk Vegetarisk Forening den 1. november 2025 uddelte priser for årets plantebaserede supermarkeder ved Plant Food Festival i København.
Historisk interesse for Danmarks største festival for grøn mad31.10.2025 05:56:00 CET | Pressemeddelelse
Plant Food Festival står til at sætte ny deltagerrekord med over 7.000 tilmeldte gæster, når festivalen vender tilbage til København den 1.-2. november.
Plant Food Festival: Kom med og se, hvorfor alle taler om plantebaseret mad23.10.2025 05:58:00 CEST | Pressemeddelelse
Øksnehallen i København bliver fyldt med smagsoplevelser, inspiration og grønne løsninger, når Plant Food Festival åbner dørene for tusindvis af besøgende – og der er gratis adgang.
Første supermarkeder i Danmark sætter mål for planteproteiner30.9.2025 08:22:00 CEST | Pressemeddelelse
Lidl Danmark og Wolt Market vil fremover måle og følge andelen af plantebaserede proteiner i salget. Vegetarisk Forening håber, at andre kæder vil følge eksemplet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
