Jobs Partner

Flygtninge i Frederikshavn har kurs mod arbejdsmarkedet

Del

50 flygtninge på asylcenter Frederikshavn har netop afsluttet forløbet "Kurs mod arbejdsmarkedet", som virksomheden Jobs Partner står i spidsen for i tæt samarbejde med Asylcenteret. Her lærer asylansøgere bl.a. om arbejdsmarkedet, kulturen på danske arbejdspladser, jobsøgning, og får hjælp til at etablere praktikpladser hos de lokale virksomheder.

”Hos Asylcenter Vesthimmerland anser vi dansk arbejdsmarkedskendskab som én af det allermest afgørende faktorer for god integration. Vi er derfor meget glade for samarbejdet med Jobs Partner, som har skabt meningsfulde og lærerige eksterne praktikker for beboerne på Asylcenter Frederikshavn”, siger Katharina Moselund, udviklingskonsulent ved Asylcenter Vesthimmerland som driver Asylcenter Frederikshavn.

MENY er en af de virksomheder der har taget flygtninge i praktik. Djenad, som ejer MENY i Frederikshavn og selv er tidligere flygtning, var lidt skeptisk til at starte med, men de to unge praktikanter har dog vist sig at knokle og være meget ihærdige. Det viste sig blandt andet da MENY for nyligt fik nye elektroniske hyldeforkanter. I butikken regnede man med at skulle bruge en uge på at få det nye system i gang, men de to praktikanter klarede det meste på en enkelt dag. Praktikken er blevet en stor succes, som også har udviklet sig til et venskab.

Netop praktikpladser er noget som Jobs Partner har rigtig gode erfaringer med, i forhold til på sigt at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet i et ordinært job. I en praktik får flygtningene nemlig både mulighed for at møde kolleger fra lokalsamfundet, snakke dansk, stifte bekendtskab med en dansk arbejdsplads, og skabe sig nogle erfaringer der giver bedre mulighed for et job i fremtiden. Altså har man en stor fordel, når flygtningene på sigt skal flytte fra asylcentret og ud i kommunen.

"Det er en kæmpe gevinst for både flygtninge og lokalsamfundet at flygtningene får mulighed for at prøve det danske arbejdsmarked af allerede mens de er på asylcentret. Det er et stort skridt i den rigtige retning i forhold til på sigt at komme i ordinært job, blive selvforsørgende og en aktiv del af lokalsamfundet", siger Duc Nguyen som er administrerende direktør i Jobs Partner.

D. 5. december fik holdet overrakt diplomer på asylcentret i selskab af deres familier. 

Kontakter

Kontakt:
Jobs Partner
Direktør, Duc Nguyen
admin@jobspartner.dk
22 17 14 11

Links

Information om Jobs Partner

Jobs Partner
Jobs Partner
Egholmvej 4b
9800 Hjørring

+4588826699http://jobspartner.dk

Følg pressemeddelelser fra Jobs Partner

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Jobs Partner