Dansk Fjernvarme

Flot radikalt udspil vil styrke forsyningssikkerheden

Del

Det Radikale Venstre har netop spillet ud med en ny krisepakke, der vil styrke Danmarks uafhængighed af russisk gas. Dansk Fjernvarme roser udspillet og de nødvendige tiltag, der skal til for at sikre udfasningen.

Der skal spares på energien. Der skal mere fart på udrulningen af grøn fjernvarme, hvor bl.a. fjernvarmepuljen, der ellers netop er blevet tømt, skal tilføres yderligere 270 mio. kr. i år og 200 mio. kr. til næste år. Derudover skal offentlige infrastrukturprojekter forsinkes for at frigive de nødvendige hænder og hoveder til udbygningen af vedvarende energi.

Det er netop de ambitioner, der skal til for at der kan sættes tempo på udfasningen af russisk gas, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

- Vi har en akut opgave med at udfase den russiske gas, samtidig med at vi fastholder forsyningssikkerheden, så samfundet fortsat kan fungere. Allerede nu ser vi, at prisen på gas og på strøm er mangedoblet, hvilket sætter både industri og almindelige boligejere under et gevaldigt pres, siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, brancheorganisation for forsyningsselskaber inden for fjernvarme, kraftvarme og affaldsenergi, og han forsætter:

- Det er et meget flot udspil, som Det Radikale Venstre i dag har lagt frem. Vi har længe vidst at fjernvarmepuljen, der yder tilskud til omstilling fra gas til fjernvarme, har været tømt. Der er en række projekter, der står og falder med, at der er midler i den pulje. Det fortjener, derfor stor ros, at Det Radikale Venstre nu vil fylde puljen op, så fjernvarmeselskaberne kan komme videre med fjernvarmeudrulningen.

I udspillet foreslår Det Radikale Venstre at udskyde anlægsprojekter, samt opkvalificere både faglærte og ufaglærte, så der sikres arbejdskraft til udfasningen af den sorte gas.

- Kvalificerede hænder er en mangelvare, når der skal lægges rør i jorden, smede enderne sammen og lave de elektriske installationer. Det er derfor nødvendigt med en prioritering af indsatsen, hvis vi ikke bare skal udfase den russiske gas, men også tage den næste store skridt i den grønne omstilling, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Billeder

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets ca. 370 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 65 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Priserne på energi eksploderer, og det skal aftale understøtte23.9.2022 09:59:03 CEST | Pressemeddelelse

Forbrugernes energipriser buldrer derudad, og selvom langt de fleste fjernvarmeforbrugere kan lune sig ved stabile og billige varmepriser, er der også fjernvarmeforbrugere, der på grund af de høje el og gaspriser må forberede sig på store ekstra regninger i den nye varmesæson. Derfor er det forståelige, at der nu lander en aftale om en indefrysningsordning, som kan holde hånden under de boligejere, der bliver hårdest ramt af stigende energipriser og som ikke har råd til her og nu, at betale den store ekstra regning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum