Alm. Brand Forsikring A/S

Flest på Sjælland: Alm. Brand Group målretter indsats over for nedlagte landbrug via banksamarbejde

Del
Antallet af nedlagte landbrugsejendomme i Danmark stiger – ikke mindst på Sjælland, der topper udviklingen. Det får nu Alm. Brand Group til at udvide samarbejdet med sine mange pengeinstitut-partnere og målrette indsatsen over for kunder, der udlever deres drøm på landet.
Antallet af nedlagte landbrug i Danmark stiger. Det anslås, at mellem 120.000 og 125.000 ejendomme ikke længere har landbrugspligt.
Antallet af nedlagte landbrug i Danmark stiger. Det anslås, at mellem 120.000 og 125.000 ejendomme ikke længere har landbrugspligt.

Flere og flere landbrugsejendomme nedlægges i takt med, at erhvervet konsoliderer sig i større enheder. Nu får de ejere af nedlagte landbrug, som samtidig er kunder i en af de mere end 30 banker og sparekasser, der indgår i Alm. Brand Groups banksamarbejde, tilbudt rådgivning om og køb af forsikringer, der er målrettet netop dem og deres meget forskelligartede behov.

Forsikringsmæssigt adskiller landbrugsbygninger sig fra traditionelle boligformer som villaer og parcelhuse, og derfor er det en god ide at få rådgivning fra specialister med indsigt i de særlige forhold, der gør sig gældende på landbrugsejendomme.

Kunderne opnår ved tegning af flere forsikringer automatisk fordele. Hvis kunden har en rejse- eller ulykkesforsikring, er der bl.a. adgang til online lægehjælp via Hej Doktor – en service, som er en rigtig god hjælp, når der er langt til nærmeste læge, eller der er brug for råd og vejledning fra en læge uden for den normale konsultationstid.

I efteråret lancerede Alm. Brand Group ’landbrugsforsikring’ i banksamarbejdet – en mulighed, som opstod efter sammenlægningen af Alm. Brand og Codan sidste år. Alm. Brand-brandet er stærkt på alle dele af landbrugsmarkedet, mens Codan via Privatsikring og Erhvervssikring er stærk på bankassurance. Nu udvides landbrugsløsningen til også at omfatte kunder, der har søgt ud af byen og bor på et nedlagt landbrug.

Særlige forhold
Det anslås, at der i dag er et sted mellem 120.000 og 125.000 nedlagte landbrug i Danmark. På Sjælland har man set det største fald, hvor 29 pct. af alle landbrugsejendomme over en 10-årig periode (2011-2021) ikke længere har såkaldt landbrugspligt. 

”Det er det tætte samarbejde mellem den enkelte pengeinstitutrådgiver og Alm. Brands landbrugsassurandør, der er afgørende for at spotte kundens behov rettidigt. Mange af vores assurandører og rådgivere har selv en baggrund i landbruget, og vi tilbyder derfor konkret rådgivning og individuelle løsninger med afsæt i egne erfaringer,” siger Helle Kjærgaard, der er direktør for landbrug i Alm. Brand Group og tilføjer:

”Via det tætte samarbejde opnår vi mulighed for, at rådgiverne bringer os i spil i rette tid og på rette sted og på den rigtige måde.”

Højt til himlen
Flere familier har valgt bylivet fra og søger mod mere luft, lys, fred og ro gennem købet af et nedlagt landbrug. For nogle af dem er det den forbedrede økonomi ved at købe en billigere og ofte langt større ejendom udenfor byen, der vægter højt. For andre er det ønsket om at bo flere generationer sammen, få mere luft og lys, muligheden for at dyrke lidt jord selv, det tætte naboskab eller at kunne pleje sin hobby i form af veteranbiler eller andet. At være tæt på naturen med højt til himlen og have lyst til at dyrke grøntsager og frugt til eget forbrug vægtes også højt af flere, der søger ud.

”Vi ved præcis, hvilke risici denne gruppe af kunder har, og vi tager ud og besøger dem for at se, hvordan vi kan hjælpe dem bedst muligt med at forsikre bl.a. deres bygninger og det gode liv. Og vi har medarbejdere i både salg, kundeservice og skade-håndtering, der er dedikeret til at servicere denne kundegruppe,” påpeger Helle Kjærgaard.

Et nedlagt landbrug er en ejendom, der tidligere har været anvendt til landbrug, eller hvor der på grunden er bygninger, der har været anvendt til stald eller lignende.

I Bankassurance distribuerer vi vores forsikringsløsninger og øvrige værditilbud til mere end hver tredje dansker via +30 danske banker og sparekasser samt en række ejendomsmæglerkæder. Blandt vores bankpartnere er Sydbank, Spar Nord, Nykredit, Arbejdernes Landsbank og en lang række lokale pengeinstitutter.

Fakta: Reduktion i landbrug

2011

2021

I bedrifter

Forskel i procent

Region Hovedstaden

2151

1954

-197

-9.2

Region Sjælland

7032

4989

-2043

-29.1

Region Syddanmark

11286

8824

-2462

-21.8

Region Midtjylland

12304

9312

-2992

-24.3

Region Nordjylland

7888

6315

-1573

-19.9

Kilde: 31-1-2023 Danmarks Statistik© www.statistikbanken.dk/BDF11

 

Nøgleord

Billeder

Antallet af nedlagte landbrug i Danmark stiger. Det anslås, at mellem 120.000 og 125.000 ejendomme ikke længere har landbrugspligt.
Antallet af nedlagte landbrug i Danmark stiger. Det anslås, at mellem 120.000 og 125.000 ejendomme ikke længere har landbrugspligt.
Download

Vedhæftede filer

Information om Alm. Brand Forsikring A/S

Alm. Brand Forsikring A/S
Alm. Brand Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

 

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Alm. Brand indgår partnerskab med ny lade-operatør til elbiler29.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Forsikringsselskabet Alm. Brand har indgået et samarbejde med Greenbow – en ny udfordrer på markedet for opladning af elbiler. ’Det skal være nemt, ligetil og enkelt at køre elbil. Det kan vi være med til at understøtte med dette partnerskab,’ lyder det fra Kristian Hjort-Madsen, koncerndirektør for Privat i Alm. Brand, der også satser på, at det nye samarbejde giver flere nye kunder med elbil hos forsikringsselskabet.

Alm. Brand: Tag skovl, tæppe og en opladt mobil med i bilen6.3.2023 14:01:59 CET | Pressemeddelelse

DMI varsler snestorm fra i aften og generelt vintervejr med sne i det meste af landet. Erfaringerne hos Alm. Brand viser, at snestorm ofte betyder biler i rabatten, sammenstød, piskesmæld og helt uforudsigelige forhold på vejene. Rådet fra skadesdirektør Henrik Bundgaard i Alm. Brand er derfor: Tag en hjemmearbejdsdag, hvis det er muligt, og hvis du endelig skal afsted, så tag en skovl og et tæppe med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum