Astma-Allergi Danmark

Flest kvinder oplever udbrud af nældefeber

Del

Over en million danskere oplever udbrud af nældefeber, og det er særligt kvinder, som er ramt. Det viser en stor undersøgelse gennemført af Astma-Allergi Danmark.

Næsten dobbelt så mange kvinder som mænd oplever udbrud af nældefeber.
Næsten dobbelt så mange kvinder som mænd oplever udbrud af nældefeber.

Næsten dobbelt så mange kvinder som mænd oplever udbrud af nældefeber. Det viser en stor undersøgelse, som Astma-Allergi Danmark har gennemført i år. Omkring 820.000 kvinder og 430.000 mænd har her svaret ja til at have oplevet udbrud af nældefeber. De typiske symptomer på nældefeber er kløe, røde hævelser og udslæt på huden.

- Undersøgelsen viser først og fremmest, at nældefeber er mere udbredt end hidtil antaget. Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at flest kvinder oplever udbrud af nældefeber, og mange ved ikke, hvad der udløser deres udbrud, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Årsagen til et udbrud af nældefeber kan være mange. Fx kan allergi, varme, kulde, stress, sol og fysisk aktivitet føre til et udbrud. Forebyggelse og behandling af nældefeber er derfor individuelt.

Nældefeber rammer ungt

Halvdelen af de adspurgte danskere med nældefeber oplever deres første anfald, før de fylder 20 år. Og ifølge Astma-Allergi Danmark er der et klart behov for at komme tættere på nældefeber, som udover at ramme i en meget ung alder også forringer livskvaliteten hos især kronikere:

- Som patientforening oplever vi, at især kronikere med nældefeber døjer med gener og en behandling, der ikke virker. Vi skal sammen med sundhedsvæsenet arbejde for at øge behandlingstilfredsheden for den store gruppe, som ikke føler sig hjulpet i dag, siger Anne Holm Hansen.

Det er gener som kløe, dårlig nattesøvn og følelsen af, at ens hud er grim, som ifølge undersøgelsen fylder hos danskerne, når de oplever udbrud af nældefeber.

Fakta: Danskere og nældefeber

Over en million danskere har oplevet et udbrud af nældefeber. Knap halvdelen, ca. 525.000 danskere, har haft seneste anfald for mindre en fem år siden. For denne gruppe gælder det, at:

  • Hver fjerde (24%) oplever, at nældefeber forringer deres livskvalitet væsentligt.
  • Hver femte (18%) ved ikke, hvad der udløser deres nældefeber.
  • Tre ud af fire (76%) synes det er vigtigt, at kende årsagerne til, hvad der udløser nældefeberen.
  • Hver sjette (16 %) lider af kronisk nældefeber, hvor udbruddet kan strække sig over måneder og flere år.
  • Nældefeber bliver udløst af mange forskellige faktorer. For kronikere udløses udbrud især af varme (26%) og stress (22%), mens de akutte udbrud især udløses af pollen (24%) og madvarer (20%).

Kilde:  Undersøgelsen ”Urticaria (nældefeber) - Undersøgelse af gener, behandling og livskvalitet” er gennemført af Astma-Allergi Danmark i september 2016. Undersøgelsen omfatter 5.041 danskere over 18 år. Blandt deltagerne har 1.399 oplevet udbrud af nældefeber.

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen
Vicedirektør i Astma-Allergi Danmark
Mobil: 20 82 25 76

Billeder

Næsten dobbelt så mange kvinder som mænd oplever udbrud af nældefeber.
Næsten dobbelt så mange kvinder som mænd oplever udbrud af nældefeber.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark arbejder for at alle, der er berørt af astma, allergi, høfeber og eksem, får en bedre hverdag. Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende forening, der giver råd og vejledning, indsamler viden, følger med i forskningen, arbejder på at sætte fokus på området samt styrke forebyggelsen. I dag er omkring 1,5 millioner danskere berørt af astma, allergi eller anden overfølsomhedssygdom. Og tallet er stigende.
Læs mere på www.astma-allergi.dk

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum