RealMæglerne

Flere vurderinger skaber balance på boligmarkedet

Del

RealMæglernes BoligBarometer / September (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal) viser, at forholdet mellem boligsalg og boligvurderinger nu ved at finde balancen igen. Og salget stiger fortsat.

Salget af boliger er fortsat på himmelflugt, og der venter et rekordresultat ved udgangen af 2020. Både for RealMæglerne og de landsdækkende salgstal.

Dog kom boligmarkedet i løbet af foråret og sommeren i ubalance, fordi interessen for at købe var væsentligt større end interessen for at sælge, og det fik bl.a. kvadratmeterpriserne til at stige.

Det ser nu ud til at rette sig ud, og det glæder Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne:

– Ejendomsmæglerbranchen har krydset fingre for, at antallet af vurderinger igen ville stige. Ellers kan vi ikke følge med efterspørgslen. Hos RealMæglerne holder salget fortsat et højt niveau, men til gengæld vurderer vi nu også mange flere boliger med henblik på salg, siger han.

I 2018 udgjorde boligsalget i gennemsnit 30 procent i forhold til antallet af boligvurderinger i kæden. Det samme var tilfældet i 2019. I løbet af 2020 har antallet af boligsalg pr. vurderinger i RealMæglerne nærmet sig 50 procent, hvilket har medvirket til at skabe usædvanligt stor interesse om de boliger, der trods alt var i markedet.

– Snittet er nu nede på 37 procent, så vi vurderer ca. tre nye boliger pr. solgt bolig, hvilket er et meget fint niveau. Vi forventer, at boligsalget fortsætter med at holde en lille smule højere kadence i resten af året end sædvanligvis. Med salgsrekorderne i april, maj, juni og juli vil det samlet set betyde, at 2020 bliver et all-time rekordår i ejendomsmæglerkæden RealMæglerne, siger Preben Merrild Angelo.

RealMæglerne har tidligere dokumenteret, at markedet er vendt.

https://www.realmaeglerne.dk/realmaeglerne/presse/markedet-vender

Det betyder, at salgstiderne nu formentlig vil stige en smule, og prisudviklingen vil dæmpes til tæt på nul, så markedet går over i ”normale” tilstande igen. På den anden side vil køberne nu få mere at vælge imellem. Er man interesseret i et hurtigt salg med usædvanligt lave salgstider, som det er set igennem de seneste par måneder, er det derfor nu ved at være sidste chance.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligmarkedet amok: Omvendt oktober29.10.2020 11:39:56 CETPressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / Oktober (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal) viser, at salget af boliger er steget med 39 procent i kæden ift. oktober 2019. – Normalvis vil boligsalget i Danmark begynde at falde fra oktober og hen imod december og januar, hvor der ikke sker ret meget. Men i år er det ’Omvendt oktober’ for vores vedkommende, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum