VIA University College

Flere vil studere i Horsens

Del
VIAs ingeniøruddannelser er højdespringer i Horsens i år med over 18 % flere ansøgere end sidste år. Der er også samlet set en fremgang i ansøgningerne til uddannelserne inden for byggeri og business.

Ansøgningsfristen for kvote 2 til videregående uddannelser lukkede i dag kl. 12.00, og Campus Horsens har fået flere ansøgere end sidste år. VIA University College har modtaget 12.862 ansøgere til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland. I Horsens har VIA modtaget 2174 ansøgninger mod 2102 i 2018, og det er altså en fremgang siden sidste år.

Stor fremgang på ingeniøruddannelserne

Det er særligt VIAs privatrettede uddannelser, heriblandt ingeniøruddannelserne, der klarer sig godt. Ingeniørerne kan samlet set sig for 917 ansøgere, hvilket er en fremgang på 160 ansøgere i forhold til sidste år.

I Horsens er der også flere, der har søgt ind på ingeniøruddannelserne. Kvote 2 tallene viser en samlet fremgang på 18 % siden sidste år. Det er også værd at notere sig, at stigningen også ses i 1. prioritetsansøgninger. Hvor der sidste år var 287 ansøgninger, er der i år 333. Flere vælger altså en ingeniøruddannelse på VIA i Horsens, som deres første valg, når de søger uddannelse.

”Specielt er vi utroligt glade for fremgangen i søgningen til VIAs ingeniøruddannelser, da der jo i erhvervslivet i den grad er mangel på ingeniører med stærke erhvervsrettede kompetencer, som VIA uddanner ingeniører med,” siger Louise Gade, der efter en omorganisering med virkning fra januar i år, er prorektor og dermed den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser. Louise Gade tilføjer:

”Netop for at imødekomme manglen på ingeniører investerer vi i VIA ekstra meget i vores ingeniøruddannelser i disse år, så vi kan sikre de studerende en super inspirerende og nytænkende undervisning. Vi indgår også hele tiden i nye virksomhedssamarbejder og udviklingsarbejder, som de ingeniørstuderende kan deltage i. Og vi ser i VIA frem til at modtage en masse nysgerrige og engagerede ingeniørstuderende, der kan komme ud og gøre en forskel for Danmarks virksomheder.”

De erhvervsrettede uddannelser er populære

Uddannelserne til ingeniør og inden for business og byggeri er i det hele taget populære i Horsens. Blandt andet har bygningskonstruktørerne i Horsens samlet set på den engelsk- og dansksprogede uddannelse et øget optag på knap 8 % siden sidste år.

Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, der sidste år var én af højdespringerne med 25% fremgang i 1. prioritetsansøgere er tilbage på sit niveau for 2017 for 1. prioritet og har et fald i det samlede ansøgertal til studiet. På pædagoguddannelsen i Horsens holder uddannelsen sit ansøgningsniveau og har en fremgang i de ansøgere, som har uddannelsen som deres første valg.

Horsens er populær som studieby

Tallene fra VIA University College viser, at Horsens igen i år er en populær studieby og det glæder formand for VIA University College, Peter Sørensen:

”Horsens bliver en stadig mere populær studieby, og der er en stærkt stigende interesse for VIA Horsens’ ingeniøruddannelser og uddannelser inden for byggeri og business. Det ser ud til, at VIAs store fokus på netop ingeniøruddannelserne bærer frugt, hvilket er til gavn for hele Danmark, da prognoserne viser, at vi i 2025 vil stå overfor en massiv ingeniørmangel.”

Louise Gade pointerer, at der først er ansøgningsfrist til de videregående uddannelser gennem kvote 1 den 5. juli, og at VIA optager flest studerende (gennemsnitligt 64 procent) gennem kvote 1. Derfor er det først til sommer, at VIA får overblik over årets samlede antal ansøgninger.

Ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked fredag den 26. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.

Louise Gade forventer igen i år et meget stort antal kvote 1-ansøgere til VIAs over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland, så der bliver fyldt op på langt de fleste af VIAs uddannelser.

De unge, der afslutter studentereksamen til sommer, kan først søge ind på uddannelser gennem kvote 1 i juli.

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Ingeniøruddannelser

Lotte Thøgersen
Uddannelsesdekan
T: +45 87554191
E: lot@via.dk 

Pædagog

Jens Norup Simonsen
Uddannelsesleder
T: + 45 87 55 36 60
E: jns@via.dk 

Sygeplejerske

Birgitte Hindsgaul
Uddannelsesleder
T: +45 87 55 21 02
E: bh@via.dk

Overordnet kontaktperson

Sarah Gram
Kommunikationskonsulent
T: +45 87 55 14 06
E: sarg@via.dk

Sådan er søgningen i Horsens

Samlet for VIAs uddannelser:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2019: 12.862 ansøgninger

2018: 13.891 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2019: 5.843 ansøgninger

2018: 5.932 ansøgninger

VIAs ingeniøruddannelser

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2019: 917 ansøgninger

2018: 757 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2019: 392 ansøgninger

2018: 325 ansøgninger

VIA Pædagoguddannelsen i Horsens:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2019: 295 ansøgninger

2018: 295 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2019: 111 ansøgninger

2018: 104 ansøgninger

VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2019: 369 ansøgninger

2018: 452 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2019: 65 ansøgninger

2018: 81 ansøgninger

Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvist job, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på.

Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.

Ansøgningsfristen gennem kvote 1 er 5. juli kl. 12.00. I kvote 1 bliver ansøgerne alene vurderet og optaget på uddannelser på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

Både kvote 2- og kvote 1-ansøgerne får besked om optagelse den 26. juli 2019.

Læs mere om kvote 2: https://www.via.dk/om-via/presse/kvote-2

Fakta om VIA University College

VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland. VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.

  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIA er kåret som Danmarks mest entreprenante uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014 og 2018.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.
  • VIA har fokus på det internationale område gennem blandt andet uddannelseseksport, udenlandske studerende på VIAs uddannelser og danske VIA-studerende på praktik- og studieophold i udlandet.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye