RealMæglerne

Flere vil sælge fritidshuset og villaen

Del

Ny opgørelse fra RealMæglerne viser, at udbuddet af villaer og fritidshuse igen er på ret kurs, mens markedet for ejerlejligheder som vanligt viser større udsving.

Boligmarkedet kom i løbet af foråret og sommeren i ubalance, fordi interessen for at købe var væsentligt større end interessen for at sælge. Det fik bl.a. kvadratmeterpriserne til at stige.

Nu viser en ny opgørelse fra RealMæglerne imidlertid, at forskellen i salg og kommissioneringer (dvs. boliger, der vurderes og kommer til salg, red.) igen bevæger sig i den rigtige retning. Opgørelsen er baseret på kommissioneringer og salg i ejendomsmæglerkæden RealMæglerne.

– Vi forventer, at boligmarkedet nu falder tilbage på et stabilt niveau, som vi så det lige før pandemien, forklarer Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Prisstigningerne vil jævne ud, mens salgstiderne vil finde et gns. før Corona-niveau, mener han.

Opgørelsen for de enkelte boligtyper fra RealMæglerne viser, at der igen kommer flere fritidshuse og villaer til salg, end der sælges, mens markedet for ejerlejligheder som vanligt viser større udsving.

– Ejerlejlighedsmarkedet er mere volatilt end markedet for villaer og fritidshuse, hvilket vil sige, at der kommer flere og større udsving, fordi det er mere påvirkeligt. Der er ingen tvivl om, at Corona fik lejlighedsejerne til at afvente med salg i marts og april, fortæller Preben Merrild Angelo.

Forholdet mellem kommissioneringer og salg af ejerlejligheder er nu fornuftigt, men efter nogle måneder med salgsrekorder, vil salget nu formentlig dale en smule i forhold til de forgangne rekordmåneder.

For fritidshuse lå salget i en periode højere end kommissioneringerne, og hos villaer var forholdet mellem kommissioneringer og salg næsten 0.

RealMæglerne har tidligere vist, at forskellen i salg og kommissioneringer for alle boligtyper i løbet af maj i kæden var nede på 1,8 procent.

Læs mere her

Det vil sige, at der næsten blev solgt én bolig, hver gang én bolig kom til salg.

Den udvikling er nu ifølge Preben Merrild Angelo vendt:

– Villaejerne nu er kommet ud af busken, og kurven for kommissioneringer stiger nu mod index 100 igen. Og det er godt, for villamarkedet er klart det største, vi har, siger han.

På trods af pandemien og et marked i ubalance forventer RealMæglerne højst overraskende at komme ud af 2020 med et rekordsalg ift. 2019. Alene i maj og juni steget salget i kæden med hhv. 30 og 38 procent.


* Diagrammet for hhv. villaer, fritidshuse og ejerlejligheder viser udviklingen i forholdet mellem kommissioneringer og salg med januar som index 100.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Salgstider styrtdykker: Katja solgte og købte på 10 dage9.4.2021 11:11:08 CEST | Pressemeddelelse

Katja Kelstrup Hansen solgte sin lejlighed og købte en ny inden for 10 dage. Hun er blot ét af mange eksempler på, at det går stærkt på boligmarkedet lige nu. – Der skyller en positiv stemningsbølge ind over os, hvilket vi også mærker på tilbagemeldinger fra både købere og sælgere. Men den rigtig, rigtig gode nyhed er, at der nu kommer mere til salg, hvilket får priserne til at jævne langsomt ud, og det er godt for boligmarkedet, fortæller Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum