VIA University College

Flere vil læse på VIA i Aarhus

Del
Der er 425 flere ansøgninger end sidste år til VIAs mange professionsuddannelser i Aarhus. Stigningen ses hos både pædagog-, lærer -og sygeplejerskeuddannelserne.
Det er stadig populært at studere på professionsuddannelserne i Aarhus, som her på Campus C i Ceresbyen. Foto: VIA University College
Det er stadig populært at studere på professionsuddannelserne i Aarhus, som her på Campus C i Ceresbyen. Foto: VIA University College

Det øgede samfundsfokus på velfærdsuddannelserne har ikke skræmt unge væk fra at søge ind på de aarhusianske uddannelser ved professionshøjskolen VIA University College i henholdsvis Ceresbyen og på Hedeager i Aarhus N.

Det samlede antal ansøgninger i Aarhus er 6.189.
Det er 425 flere kvote 2-ansøgninger end i 2020 og dermed en stigning på 5,1 procent.

Stigning i antallet af ansøgninger ses med to undtagelser på alle de aarhusianske uddannelser.

”Vi er glade for kvote 2-tallene. Det er virkelig positivt, at der trods corona-situationen igen i år er en pæn søgning til VIAs uddannelser i Aarhus – både velfærdsuddannelserne, de kreative uddannelser og de privatrettede uddannelser til blandt andet ingeniør, for samfundet har brug for alle typer af professionelle. Vi håber selvfølgelig, at vores nuværende studerende meget snart får lov til at møde ind igen fysisk efter lang tids onlineundervisning på grund af corona, og at alle de studerende, der starter på VIAs over 40 forskellige uddannelser efter sommerferien, må få fysisk undervisning på vores campusser,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits fra VIA University College.

Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for VIAs uddannelser, understreger, at det for VIA er et pejlemærke at understøtte vækst i det private erhvervsliv og at fastholde en høj velfærd i Danmark gennem veluddannet arbejdskraft, og at VIA med sine uddannelser er med til at afhjælpe manglen i samfundet på blandt andet ingeniører, sygeplejersker, lærere og pædagoger.

”Den pæne søgning til VIA beviser, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som veksler mellem teori og praksis. Professionsbacheloruddannelsernes særkende er jo, at den teori, de studerende lærer på uddannelsen, skal kunne bruges direkte i job fra dag ét på arbejdspladsen. Derfor er uddannelserne meget målrettede og praksisnære – samtidig med at de gør meget ud af at ruste de studerende med den seneste forskningsviden, med de kompetencer, arbejdsmarkedet efterspørger, med dannelse og med et innovativt mindset til at tænke nyt til gavn for samfundsudviklingen,” siger VIAs prorektor.

Flere kan blive sygeplejerske i Aarhus.
Sundhedsuddannelserne modtager hvert år rigtig mange ansøgninger fra kvalificerede ansøgere, og fra i år har VIA University College fået lov til at øge optaget på sygeplejerskeuddannelsen permanent for at imødekomme manglen på sygeplejersker. Det betyder helt konkret, at VIA får 65 ekstra studerende på sygeplejerskeuddannelsen fra september i år – svarende til, at VIAs sygeplejerskeuddannelse får i alt 963 studiepladser. De 65 ekstra pladser bliver fordelt hos VIA i Aarhus, Viborg og Randers, hvor Aarhus får 35 ekstra pladser.

”Foruden flere studerende på sygeplejerskeuddannelsen er antallet af studiepladser på VIAs bioanalytikeruddannelse i Aarhus øget med 15 fra i år. Dét hænger sammen med, at der også er mangel på bioanalytikere – blandt andet til at analysere alle coronatests og til analysere blodprøver, væv og andre prøver fra alle patienttyper,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits fra VIA University College.

God modtagelse af ny uddannelse
På Campus Aarhus C i Ceresbyen får de eksisterende uddannelser fra september i år følgeskab af en helt ny uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator. Den nye uddannelse bliver budt velkommen med 99 kvote 2-ansøgninger.

”Uddannelsen erstatter den tidligere uddannelse til lægesekretær og ruster de studerende til at løse administrative og koordinerende opgaver blandt andet på sygehuse og i lægehuse. Den nye uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator er efterspurgt i sundhedssektoren og skal matche det stadig mere komplekse og højt specialiserede sundhedsvæsen i Danmark,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits fra VIA University College.

Gitte Sommer Harrits pointerer, at der først er ansøgningsfrist til de videregående uddannelser gennem kvote 1 den 5. juli, og at VIA optager flest studerende (gennemsnitligt 64 procent) gennem kvote 1. Det er derfor først til sommer, at VIA får overblik over årets samlede antal ansøgninger.

Kvote 2-ansøgningerne bliver i de kommende dage behandlet i VIAs optagelsescenter, hvor medarbejderne igen i år arbejder hjemmefra på grund af corona.

Traditionelt modtager VIA samlet set væsentligt flere ansøgninger, end der er studiepladser til, og Gitte Sommer Harrits forventer, at der igen i år bliver fyldt op på langt hovedparten af VIAs uddannelser.

Ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked onsdag den 28. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.

 

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Prorektor Gitte Sommer Harrits, VIA University College. Mobiltelefon: 87 55 18 76. E-mail: gish@via.dk

Kommunikationsmedarbejder Lotte Gyldenvang, VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87 55 15 20. E-mail: vang@via.dk

Nøgleord

Billeder

Det er stadig populært at studere på professionsuddannelserne i Aarhus, som her på Campus C i Ceresbyen. Foto: VIA University College
Det er stadig populært at studere på professionsuddannelserne i Aarhus, som her på Campus C i Ceresbyen. Foto: VIA University College
Download
Prerektor Gitte Sommer Harrits. Foto: VIA University College.
Prerektor Gitte Sommer Harrits. Foto: VIA University College.
Download

Vedhæftede filer

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye