Fonden for Entreprenørskab

Flere unge kvinder bliver iværksættere på Sjælland

Del

Region Sjælland oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

Tallene taler for sig selv når vi ser på fordelingen af kvinder og mænd der starter egen virksomhed. Fordeling på landsplan er 73-27 i mændenes favør, men dykker vi ned i tallene, ser der generelt godt ud for de kvindelige iværksættere. På landsplan ser vi en fremgang på 16,1 pct. over perioden fra 2014 til 2019. Men Region Sjælland oplever altså en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år.  

”Årets Iværksætterindblik viser to positive tendenser. Vi begynder at se, at andelen af kvindelige iværksætter stiger, og at der er endnu flere unge, som springer ud som iværksætter. Det er dejligt at se, at de mange indsatser, som både Fonden for Entreprenørskab og andre aktører har sat iværk for at fremme iværksætteri bland både unge og kvinder, begynder at vise sig i statistikkerne. Jeg tror, at både den stigende offentlige opmærksomhed på iværksætteri, antallet af rollemodeller, og de mange indsatser i vores uddannelser har medvirket til denne udvikling”, siger Christian Vintergaard, direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Vordingborg, Faxe , Guldborgsund og Sorø er højdespringere 

Kigger vi overordnet set på udviklingen i kvindelige iværksættere, har især kommunerne Vordingborg, Faxe, Guldborgssund og Sorø en flot procentvis fremgang fra 2014 til 2019. Guldborgssund er samtidig den kommune i Region Sjælland, som har den største andel af kvindelige iværksættere i 2019. Af de virksomheder der blev stiftet, står kvinder for 35 pct. Det er 8 procentpoint mere end fordelingen på landsplan.   

Læs hele Iværksætterindblikket her: https://prod-undervisningsportalen.azurewebsites.net/media/b3djddwu/iv%C3%A6rks%C3%A6tterindblikket_e2021-2.pdf

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum