Udenrigsministeriet

Flere udenlandske investeringer til grøn vækst i Danmark

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod lancerer i morgen en ny national strategi for tiltrækning af udenlandske investeringer til Danmark. Strategien har særligt fokus på at tiltrække teknologi- og videnstunge samt bæredygtige og grønne investeringer til hele Danmark. Strategien er den første nationale strategi for investeringsfremme og gælder 2020-2023.

Den nye strategi er en vigtig del af min grønne udenrigspolitik. En udenrigspolitik, der bidrager til dansk velfærd og arbejdspladser i hele landet. Vi vil i højere grad arbejde for at tiltrække investeringer og løsninger, der bidrager til, at vi når vores klimamål. Ved at tiltrække grønne investeringer til Danmark kan vi bidrage til, at fremtidens grønne løsninger udvikles og anvendes her og dernæst kan eksporteres globalt. Danmark skal være en grøn stormagt, som udbreder løsninger til hele verden. Klimakrisen kræver handling nu.”

Strategien lanceres på Bornholm, hvor Jeppe Kofod besøger ACDC-projektet, som er et samarbejde mellem Nissan, Vestas, DTU, Circle Consult og Bornholms Energi & Forsyning.

Projektet har blandt andet til formål at udvikle en ny teknologi til ladestandere, der skal hjælpe med effektivt at styre opladningen af elbiler. Projektet understøtter samtidig en smart integration af elbiler, der kan fortrænge CO2 i transportsektoren, og som skal sikre, at elbiler kan understøtte øget brug af vedvarende energi.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

ACDC-projektet er et godt eksempel på, hvad vi vil med den nye strategi. Det har potentialet til at øge produktivitet og innovation i dansk erhvervsliv, det kan understøtte og accelerere den grønne omstilling, og det fremmer vækst og udvikling i hele Danmark. Projektet viser også, at succesfuld tiltrækning af udenlandske investeringer afhænger af et tæt samspil mellem Invest in Denmark samt kommuner, vidensinstitutioner og andre lokale aktører.”

ACDC-projektet er kommet til Bornholm i et samarbejde mellem Invest in Denmark, Copenhagen Capacity, Bornholms Regionskommune og Bornholms Energi & Forsyning. Projektet har desuden modtaget EUDP-støtte via Energistyrelsen.

Fakta: Den nationale investeringsfremmeindsats er forankret hos Invest in Denmark, der er en del af Udenrigsministeriet. Invest in Denmark tiltrækker viden, teknologi, kapital og arbejdspladser til Danmark i samarbejde med offentlige og private partnere som Copenhagen Capacity, danske kommuner, universiteter mv. Det har skabt stor værdi og ført til mere end 15.000 arbejdspladser i Danmark gennem de seneste 10 år.

For yderligere presse:

Presserådgiver Kristian Frey Jensen, 41532639

Links

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod: Danske frivillige i hele verden mobiliseres til hjælp for strandede landsmænd21.3.2020 12:00:00 CETPressemeddelelse

Kofod: Danske frivillige i hele verden mobiliseres til hjælp for strandede landsmænd Mens land for land lukker ned for mulighederne for at komme retur til Danmark, iværksætter Udenrigsministeriet nu et nyt og utraditionelt initiativ rettet mod strandede danskere. Kampen for at stoppe spredningen af coronavirus/covid-19 har skabt en helt ekstraordinær situation for danske rejsende verden over. Dag for dag indfører forskellige lande nye tiltag for at mindske smitten. Det betyder, at fly, busser og tog står stille. Risikoen for, at danskere strander langt fra hjemlandet, stiger. Derfor har Udenrigsministeriet taget initiativ til at mobilisere frivillige kræfter i hele verden, der har mod på at yde helt lavpraktisk hjælp til eksempelvis midlertidig indkvartering, gode råd og lignende, hvor udfordringerne for de rejsende er størst, og hvor en lille indsats kan gøre en stor forskel. Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: ”Situationen er meget vanskelig. Vi hører om flere, der risikerer at bli

Ny akutpakke: Udviklingsministeren giver 100 mio. kr. til corona-bekæmpelse21.3.2020 08:10:00 CETPressemeddelelse

Udviklingsminister Rasmus Prehn bevilliger nu 100 mio. kr. til en ny akutpakke, der skal hjælpe udviklingslandene med at inddæmme og bekæmpe coronavirus. Udviklingsminister Rasmus Prehn udtaler: Jeg frygter, at coronavirus i Afrika bliver en humanitær og økonomisk katastrofe, når den får fodfæste på kontinentet. Det kan have fatale konsekvenser for de svageste befolkningsgrupper, i flygtningelejre og i tæt befolkede områder, hvor der i forvejen er et svagt sundhedssystem. Det er desværre nok et spørgsmål om tid, før kontinentet er hårdt ramt, og der er formentlig allerede nu tale om massive skyggetal for antal smittede. Derfor bevilliger jeg nu 100 mio. kr. til en ny akutpakke, der skal bekæmpe spredningen af coronavirus i verdens mest sårbare lande. Set med danske øjne har vi en utvetydig interesse i at undgå en humanitær katastrofe i Afrika, der kan have enorme økonomiske konsekvenser for kontinentet. Vi skal sørge for, at der også i fremtiden er jobmuligheder til den afrikanske befo