VIA University College

Flere søger VIA i Randers som førsteprioritet

Del

VIAs uddannelser i Randers har modtaget ti procent flere førsteprioritetsansøgninger end sidste år. I alt havde Campus Randers modtaget 1.077 ansøgninger, da ansøgningsfristen udløb søndag den 5. juli, klokken 12.00.

Arkivfoto: VIA University College.
Arkivfoto: VIA University College.

Corona pandemien har pt. spændt ben for mange unges planer om at rejse jorden rundt som backpacker eller få fingre i et ufaglært job. Derfor har der, blandt andet fra regeringens side, været mange forventninger til, at flere unge vil søge ind på en videregående uddannelse.

Det er uvist, om det er en del af forklaringen på den ti procents stigning i førsteprioritetsansøgninger, som VIA i Randers oplever. Men faktum er, at 395 ansøgere i år har sat en VIA-uddannelse i Randers øverst på ønskesedlen. Sidste år var tallet 358.

I alt har Campus Randers modtaget 1.077 ansøgninger. Det er mere end tre gange så mange, som der er studiepladser til.


Langt flere ansøgninger end studiepladser

VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers har oplevet et lille fald på fire procent i søgningen som førsteprioritet, mens pædagoguddannelsen har modtaget 18 procent flere førsteprioritetsansøgninger end sidste år. Det tilsvarende tal for psykomotorikuddannelsen er en stigning på 15 procent.

Det billede glæder Gitte Sommer Harrits, der tiltrådte som prorektor hos VIA ved årsskiftet og er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

”Til langt de fleste af VIAs uddannelser – også dér, hvor der har været en nedgang i søgningen – har vi modtaget langt flere ansøgninger, end vi har studiepladser til. Men i år har vi glædeligvis haft flere pladser at søge for de unge end sidste år,” fortæller Gitte Sommer Harrits.

Flere studiepladser til VIA

Konkret har VIA i kølvandet på corona, og efter aftale med Uddannelses- og Forskningsministeriet, skabt godt 200 ekstra studiepladser i år. De er fordelt på både velfærdsuddannelser og privatrettede studier med lav ledighed.

”Den store søgning til professionsbacheloruddannelserne hos VIA er et bevis på, at mange unge er tiltrukket af studier, der på én gang har et højt teoretisk niveau og er meget tæt på praksis. Blandt andet gennem obligatoriske praktikforløb på arbejdspladser. Samtidig er der tale om uddannelser, der fører til job, som i høj grad giver mening. Vi har jo eksempelvis under coronakrisen tydeligt set, hvor vigtig en rolle blandt andet sygeplejersker, pædagoger og lærere spiller for samfundet,” fremhæver prorektor i VIA, Gitte Sommer Harrits.


Ansøgere får besked den 28. juli

Alle ansøgerne får besked den 28. juli, om de er optaget på en videregående uddannelse eller ej.

Ansøgere til uddannelser hos VIA kan fra kl. 00.00 natten mellem den 27. og 28. juli logge ind på VIAs optagelsesportal og se, om de har status som ’tilbudt en studieplads’ eller ’ikke optaget’.

Erfaringsmæssigt sidder rigtig mange unge klar til at logge ind ved midnatstid for at få det spændende svar. Det gælder sikkert også mange af dem, der har søgt ind på en af VIAs eftertragtede uddannelser på Campus Randers.

 

Faktaboks 1

Søgningen til VIA i Randers

Samlet for VIAs uddannelser i Randers:

Ansøgninger i alt:

2020: 1.077 ansøgninger

2019: 1.104 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2020: 395 ansøgninger

2019: 358 ansøgninger

 


VIA Pædagoguddannelsen i Randers:

Ansøgninger i alt

2020: 462 ansøgninger

2019: 460 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2020: 192 ansøgninger

2019: 163 ansøgningerVIA Psykomotorikuddannelsen i Randers:

Ansøgninger i alt

2020: 141 ansøgninger

2019: 130 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2020: 94 ansøgninger

2019: 82 ansøgninger

VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers:

Ansøgninger i alt

2020: 474 ansøgninger

2019: 514 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2020: 109 ansøgninger

2019: 113 ansøgninger

VIA Læreruddannelsens uddannelsesstation i Randers

Ansøgningstallene til VIA Læreruddannelses uddannelsesstation i Randers ligger først klar efter sommerferien. Det skyldes, at søgningen til alle VIAs uddannelsesstationer opgøres særskilt.

Faktaboks 2

Hvad er kvote 1 og 2?

Årets ansøgninger til VIAs uddannelser omfatter kvote 1- og kvote 2-ansøgninger samlet.

I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist den 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.

Kontakter

Prorektor Gitte Sommer Harrits. Mobiltelefon: 87 55 18 76. E-mail: gish@via

Journalist Lone Vestergaard Andersen, VIAs kommunikationsafdeling.
Mobiltelefon: 87 55 29 68.
E-mail: lva@via.dk

Billeder

Arkivfoto: VIA University College.
Arkivfoto: VIA University College.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Viborg Animation Festival blev en succes for 9. år i træk5.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Viborg Animation Festival viste igen i år et væld af animationsfilm, udstillinger, oplevelser i virtual reality, workshops, brancheevents og meget mere, da Danmarks største internationale animationsfestival for 9. gang indtog Viborg i uge 39. Både børn, voksne, professionelle og nysgerrige fik mulighed for at få et indblik i animationens uendelige muligheder. Nu er det tid til at gøre status.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum