Furesø Kommune

Flere ikke-vestlige kvinder i arbejde i 2020-2021 i Furesø

Del

Onsdag den 18. december vedtog Furesø Byråd en beskæftigelsesplan for 2020-21. Planen er Furesøs overordnede strategiske plan og peger på fem særlige indsatsområder. Flere ikke-vestlige kvinder og borgere med handicap skal i arbejde.

Furesø Jobcenter har generelt gode resultater med at hjælpe ledige i arbejde, viser flere benchmark-undersøgelser. Jobcentret er 7. bedst i Danmark til at få ledige i job og bedst i Nordsjælland. For at fastholde de gode resultater og medvirke til, at endnu færre er arbejdsløse i 2020-2021, skal Jobcentret fokusere sin indsats.

”Det er afgørende, at så mange borgere som muligt bliver selvforsøgende og bliver en del af arbejdsmarkedernes fællesskaber. Med planen sørger vi for, at Jobcentret har ekstra fokus på ikke-vestlige kvinder, borgere med handicap, og at flere ledige skal i fleksjob. Desuden skal vi samarbejde endnu mere med socialøkonomiske virksomheder", siger Hasan Yilmaz (A) formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv.

Foruden at hjælpe ledige i arbejde, prioriterer Jobcentret fem særlige mål i de kommende to år: 1. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende, herunder særligt ikkevestlige kvinder; 2. Flere personer med handicap skal i beskæftigelse; 3. Flere borgere på ledighedsydelse skal i fleksjob; og 4. Samarbejde med socialøkonomiske virksomheder.

Flere ikke-vestlige kvinder skal i arbejde
Jobcenter Furesø har haft stor succes med at integrere flygtninge og familiesammenførte på arbejdsmarkedet. 46 pct. af de flygtninge og familiesammenførte, der kom til Furesø inden for de seneste tre år, er i arbejde. Det gælder for 30 procent af flygtningene i Danmark generelt. Indsatsen skal videreudvikles til ikke alene omfatte flygtninge og familiesammenførte, men også generelt andre ledige borgere med ikke-vestlig baggrund, herunder ikke-vestlige kvinder, hvor beskæftigelsesgraden traditionelt har været lav. Beskæftigelsesfrekvensen for kvindelige indvandrere med ikke-vestlig baggrund er 52,9 % i Furesø, hvilket er under den generelle beskæftigelsesfrekvens i kommunen.

Samarbejde med handicapforbund giver pote
Jobcenter Furesø samarbejdede i 2019 med Dansk Handicapforbund om en indsats, der kunne sikre job til personer med et fysisk handicap. Projektet vil fungere som model for indsatsen til denne gruppe. Blandt andet har samarbejdet givet en række erfaringer og metodiske justeringer. Hvis en borger har været i praktik, som ikke har ført til ordinær ansættelse, kan virksomhedens netværk bruges. Ofte kan virksomhederne nemlig pege på andre brancher, lignende virksomheder eller funktioner, borgeren kunne passe til, og virksomheden bliver således ”talsperson”/gatekeeper for borgeren og åbner nye muligheder.
Beskæftigelsesplanen baserer sig på de mål, der blev fastlagt i Furesøs politiske arbejdsprogram for 2018- 2021, i partnerskabsaftalen mellem kommunen og erhvervslivet samt på den nationale beskæftigelsespolitik. Da beskæftigelsesindsatsen har et længerevarende sigte, er strategien to-årig.

Kontakter

Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv, tlf. 2145 0704
Flemming Sommer, Jobcenterleder, tlf. 7216 4738

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Kulturhusleder trapper ned24.1.2020 15:40:50 CETPressemeddelelse

Efter 25 år som leder af Farum Kulturhus har Zanne Jahn valgt at trappe ned og fratræder derfor som kulturhusleder 29. februar 2020. Zanne Jahn fortsætter dog året ud på nedsat tid med udvalgte kunstopgaver og afslutter sit lange og værdifulde virke for Furesø Kommune med den faste og traditionsbundne julescenografi 2020. ”Jeg er rigtig glad for, at Furesø Kommune og jeg har kunnet nå frem til en fælles aftale om min sidste tid på arbejdsmarkedet, hvor der er taget hensyn til både Farum Kulturhus, der jo er mit hjertebarn, og så til mine ønsker om stadig at være et aktiv for Furesø Kommune”, siger Zanne Jahn. Zanne Jahn leder Farum Kulturhus frem til 29. februar. I den periode overleverer hun opgaver til kulturleder Berit Elmark, der bliver konstitueret kulturhusleder fra 1. marts. Fra 1. marts til 31. december fortsætter Zanne på nedsat tid som ansvarlig for Kulturhusets Foyer med skiftende scenografier og udsmykning, samt for tilsyn med kommunens udendørs kunst, hvor både Skulpturpar

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum