Lejeloven.dk

Flere flytter til end fra Region Sjælland

Del

Nye tal viser, at Region Sjælland har næstfærrest antal fraflytninger. Sjælland er samtidig den region, hvor antallet af tilflyttere er størst sammenlignet med antallet af fraflytninger.

Lejeloven.dk gør her opmærksom på, hvad man skal være særligt opmærksom på for at komme bedst gennem fraflytningen, og dermed bedst undgår de juridiske faldgruber.

Af de nyeste tal fra Danmarks Statistik over fraflytninger mellem regioner i 2018, er region Sjælland placeret som landets anden mindst fraflyttede. Sammenlignes det med antallet af tilflyttere i regionen, er det samtidig den region, hvor overvægten af tilflyttere er størst.

Region

Fraflytninger

Tilflytninger

Netto

Hovedstaden

33.563

32.398

1.165

Midtjylland

24.276

24.982

-706

Syddanmark

22.083

20.869

1.214

Sjælland

21.728

23.864

-2.136

Nordjylland

11.822

11.359

463

Kilde: Danmarks Statistik

Tips ved fraflytning af lejebolig

Ved flytning er man ofte optaget af at komme godt på plads i det nye hjem, og fraflytningen bliver i den forbindelse tit nedprioriteret. Det kan dog godt betale sig at være opmærksom, hvis du vil have mest muligt tilbage af dit depositum.

Lejeloven.dk giver dig her 3 råd til, hvordan du kommer bedst muligt gennem din flytning:

  • Tjek din lejekontrakt. Ved fraflytning skelner man mellem om lejekontrakten er indgået før eller efter den 1. juli 2015. Er din lejekontrakt indgået før den 1. juli 2015, kan udlejer kræve, at du afleverer lejemålet nyistandsat, såfremt lejemålet var nyistandsat, da du flyttede ind. Det betyder, at udlejer kan kræve, at alt fra gulve til køkken fremstår som nyt igen, når du flytter. Er din lejekontrakt derimod indgået efter den 1. juli 2015, kan udlejer ikke kræve mere end en “normalistandsættelse”. Dette består som oftest blot af en frisk omgang maling eller tapetsering.
  • Forbered dig på fraflytningssynet. Ofte vil den samme liste af punkter, som blev gennemgået ved indflytningssynet også blive gennemgået ved fraflytningssynet. Det kan derfor være en god ide selv at kigge listen igennem, inden fraflytningssynet afholdes. På den måde kan du eventuelt komme udlejer i forkøbet ved at udbedre punkterne forinden, og slippe for den helt store håndværkerregning.

  • Skriv kun under hvis du er enig. Det er meget vigtigt, at du er opmærksom under gennemgangen af lejemålet, og ikke skriver under på fraflytningsrapporten, hvis ikke du er helt enig med udlejer. Når du først har skrevet under, er der ingen vej tilbage, og du hæfter for de udbedringer som fremkommer på listen.

Leder din flytning dig til flere spørgsmål, kan du læse mere på Lejeloven.dk, hvor du også finder flere gode råd.
Nøgleord

Kontakter

Daniel Juhl
Stifter, Lejeloven.dk
info@lejeloven.dk / + 45 22 68 22 48

Billeder

Links

Information om Lejeloven.dk

Vi har skabt Lejeloven.dk med det formål at gøre det nemmere at forstå den ellers komplicerede lejelov, der vedkommer de mere end 2,4 millioner mennesker, som bor til leje i Danmark - og deres udlejere ikke mindst.

Følg pressemeddelelser fra Lejeloven.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lejeloven.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum