DEO

Flere demonstrationer præger gaderne i Bulgarien lige nu

Del

Lige nu samles flere og flere mennesker foran den bulgarske nationalforsamling i Sofia. Stemningen er meget spændt.

I to måneder har bulgarerne protesteret og krævet regeringens afgang samt et nyt parlamentsvalg. I sidste uge var der voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter, og op mod 100 demonstranter og politimænd blev såret. Som en reaktion på det, ryddede politiet demonstranternes lejr i centrum i Sofia. Demonstranterne svarede igen med at kalde ind til nye demonstrationer, som er de demonstrationer, man ser i dag. 

Demonstrationerne handler først og fremmest om befolkningens utilfredshed med korruption og manglende mediefrihed, og demonstranterne kræver, at regeringen, premierministeren Boyko Borisov, den øverste anklager i den nyetablerede antikorruptions anklagemyndighed Ivan Geshev, og generaldirektøren fra Bulgarsk National TV alle skal træde tilbage.

”Det vi ser, er en kulmination på en utilfredshed, som har stået på i lang tid; en kulmination på en udbredt frustration over ’state capture’, dvs. en situation hvor de ekstremt rige og magtfulde oligarker styrer landet bag kulisserne, og loven ikke gælder for alle’, siger DEO’s Balkanekspert Zlatko Jovanovic.

For yderligere information, kommentarer og interview, kontakt:

Analytiker og Balkanekspert Zlatko Jovanovic

22 33 35 67 eller zlatko@deo.dk  

 

Nøgleord

Kontakter

Zlatko JovanovicProjekt- og rejseleder

Zlatko er ph.d. i historie med speciale i nationalisme, identitet, historiebrug, populærkultur og populisme i tidligere Jugoslavien. Har undervist, forsket og skrevet om Balkan.

Zlatko er opvokset i Bosnien-Hercegovina, bosat i Danmark siden 1993. Stort netværk på Balkan og blandt Balkan-kendere. Hovedforfatter til DEO's Samfundstanker #11 Skal hele Balkan med i EU?

Tlf:22 33 35 67zlatko@deo.dk

Billeder

Links

Information om DEO

DEO
Nordkystvejen 2F
8961 Allingåbro

61 27 72 56https://www.deo.dk/

DEO er et landsdækkende oplysningsforbund, som arbejder for demokrati i Europa. Vi er partipolitisk neutrale, men stiller kritiske spørgsmål og sætter problemer til debat. Vi arbejder for at engagere folk i EU-spørgsmål og søger at skabe rammerne for en levende og kvalificeret demokratisk debat. 

DEO’s formål er at fremme debat og oplysning om Den Europæiske Union. Ud fra en demokratisk tankegang ønsker vi at aktivere flest mulige i en alsidig og fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer.

Følg pressemeddelelser fra DEO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEO

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum