VIA University College

Flere ansøgninger til VIA i Horsens

Del
Det er stadig populært at tage en uddannelse på VIA i Horsens. I år er der indløbet i alt 2.522 ansøgninger. Det er en stigning på godt 13 procent.

Af journalist Vivian Andersen Voldgaard, viav@via.dk 

Horsens er en by, de unge har lyst til at studere i. Det bekræfter årets ansøgningstal til kvote 2, der udløb mandag klokken 12. VIA har modtaget i alt 2.522 ansøgninger til de 19 uddannelser, der har base i Horsens. Det er en fremgang på 13,2 procent fra sidste år, da VIA modtog 2.227 ansøgninger til Horsens-uddannelserne.

863 af ansøgningerne er gået til de 10 ingeniøruddannelser på Campus Horsens, hvilket er en stigning på knap otte procent. Også pædagoguddannelsen oplever fremgang. Sidste år modtog VIA 223 ansøgninger til den uddannelse i Horsens. I år er der ankommet 273 ansøgninger. Af dem har 90 uddannelsen øverst på deres ønskeliste i år mod 74 sidste år. Det er en fremgang på hele 21,6 procent. Til gengæld må sygeplejerskeuddannelsen notere sig en tilbagegang fra 379 til 331 ansøgninger.

Både glæde og bekymring

VIAs prorektor Gitte Sommer Harrits er generelt godt tilfreds med ansøgertallene i Horsens i år.

”Vi er glade for kvote 2-tallene. De er virkelig positivt, at der trods corona-situationen igen i år er en pæn søgning til VIAs uddannelser,” siger hun.

Og at ingeniøruddannelserne igen i år oplever stigende interesse hos ansøgerne, er ekstra positivt, mener prorektoren:

”I VIA har vi på det seneste gennemført en ret gennemgribende transformation af indholdet på vores ingeniøruddannelser. Et tiltag, som vi kalder Engineering 2.0. Det kæmpe løft indebærer blandt andet at de studerende – helt som arbejdsmarkedet efterspørger – får mere brede og generiske ingeniørkompetencer fremover. Vi er overbeviste om, at det vil skabe en markant fremgang i søgningen til VIAs ingeniøruddannelser, når de nye tiltag for alvor slår igennem, og det er helt afgørende, da erhvervslivet oplever mangel på ingeniører,” siger hun.

At færre søger ind på sygeplejerskeuddannelsen i Horsens er dog en stor bekymring, fastslår Gitte Sommer Harrits. For der bliver et stadigt større behov for dygtige medarbejdere i velfærdsfagene.

”Det er en alvorlig samfundsudfordring og en decideret tikkende bombe, at der ikke er flere, der søger ind på velfærdsuddannelserne. Og situationen bliver endnu værre i de kommende år. Derfor håber vi på professionshøjskolerne meget, at der nu vil blive gjort en målrettet indsats politisk for at håndtere udfordringen.”

Hun peger på, at tal fra Danmarks Statistik dokumenterer, at der i hele Danmark frem mod 2030 vil være færre unge, men til gengæld væsentligt flere småbørn og ældre. Dét vil øge efterspørgslen efter arbejdskraft i eksempelvis dagtilbud samt på skoler og sundhedsområdet og ventes samtidig på grund af de faldende ungdomsårgange at medføre færre studerende på velfærdsuddannelserne.

Første årgang på ny campus

Når de nye studerende begynder efter sommerferien, bliver de første årgang på den nye campus ved banegården i Horsens. Det er derfor med en helt særlig spænding, at prorektoren ser frem til studiestarten:

”De unge, der søger ind på VIAs brede palet af uddannelser i Hosens, kommer til at studere på vores spritnye Campus Horsens, der slår dørene op til studiestart. Det vil sige, at de studerende får tip-top rammer om deres studiemiljø og en beliggenhed blot et stenkast fra banegården i Horsens centrum. Forbedringerne vil givetvis gøre det endnu mere attraktivt at tage sin videregående uddannelse i Horsens – også for unge, der vælger at pendle,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits fra VIA University College.

Kvote 2-ansøgningerne bliver i de kommende dage behandlet i VIAs optagelsescenter, hvor medarbejderne igen i år arbejder hjemmefra på grund af corona.

Gitte Sommer Harrits pointerer, at der først er ansøgningsfrist til de videregående uddannelser gennem kvote 1 den 5. juli, og at VIA optager flest studerende (gennemsnitligt 64 procent) gennem kvote 1. Det er derfor først til sommer, at VIA får overblik over årets samlede antal ansøgninger.

Ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked onsdag den 28. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Prorektor Gitte Sommer Harrits
VIA University College
T: 87 55 18 76
E: gish@via.dk

Journalist Vivian Voldgaard
VIAs kommunikationsafdeling
T: 87 55 14 36
E: viav@via.dk

Se også www.via.dk

Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de videregående uddannelser, de har søgt ind på.

Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.

Ansøgningsfristen gennem kvote 1 er 5. juli kl. 12.00. I kvote 1 bliver ansøgerne alene vurderet og optaget på uddannelser på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

Både kvote 2- og kvote 1-ansøgerne får den 28. juli 2021 besked på, om de er blevet optaget på en søgt videregående uddannelse.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College

  • VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.
  • VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.
  • VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, sygeplejerske, lærer, pædagog, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, administrationsbachelor, fysioterapeut og bioanalytiker.
  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk 

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye