Flaskepenge skal hjælpe kræftramte

I anledning af Knæk Cancer-indsamlingen har Kræftens Bekæmpelse og Dansk Retursystem indgået et samarbejde, der skal få børn og unge og deres voksne til at samle tomme flasker og dåser – og donere deres pantpenge til Knæk Cancer. Dermed gør de både noget godt for kræftramte og for klimaet.
”Vi synes, det er rigtig fint, at panten kan bruges til at støtte en vigtig sag. Vi kender jo desværre alle nogen, der er ramt af kræft, og her får børn og unge mulighed for at hjælpe med deres tid og på den måde støtte kræftramte. Og samtidig vil de tomme flasker og dåser, der bliver afleveret, også have en klimamæssig gevinst, når de genanvendes til nye flasker og dåser”, siger Anne-Mette Bundgaard, der er marketingchef i Dansk Retursystem.
En af de mange børn, der har inspireret til samarbejdet, er 11-årige Mille Sørensen fra Vejby. Sidste år samlede Mille pant ind til Knæk Cancer for over 30.000 kr., og i år samler hun både pant og sælger dekorerede muleposer. Det har gjort indtryk på Linse Kessler, som tidligere på året var frontperson i Dansk Retursystems reklamefilm, hvori hun fortalte danskerne, at plastik er fantastik, når det blot genanvendes, som det er tilfældet i pantsystemet.
”Jeg har virkelig stor respekt for det, Mille og andre seje børn gør. Og så er det jo en fantastisk måde at bruge sin pant på, når både vores klima og de, der har kræft, drager fordel af det”, fortæller Linse Kessler, der derfor også støtter initiativet ved at være PantKaptajn.
Stå Sammen – Pant Sammen
Hvis man ønsker at være med i indsamlingen, kan man enten oprette sin egen pantindsamling, eller man kan vælge at være en del af et PantTeam med en såkaldt PantKaptajn. Det handler om at stå sammen, forklarer Stephanie Heimann Villumsen, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse, og refererer til Stå Sammen – Pant sammen, der netop er sloganet for pantindsamlingerne:
”Mange børn føler, det er svært at gøre en forskel. Med Stå Sammen – Pant Sammen vil vi gerne fremhæve børns handlekraft ved at vise, at pant gør det muligt for alle at støtte en god sag – særligt hvis man hjælper hinanden og står sammen, som man kan i vores PantTeams”.
PantKaptajnerne, der bakker op om initiativet ved at stå i spidsen for PantTeams, er foruden Linse Kessler, Micki Cheng, der er kendt fra Den Store Bagedyst på DR, Mika og Tobias, der hos de yngre bl.a. er kendte for sangen ’Ikke mere mælk’ægteparret Lourdes og Nicolai, kendt fra Nybyggerne på TV 2. Samt youtuberen Mikkel Rugholm, kendt fra youtubekanalen Mester K, som mange børn kender for hans tryllerier og ballondyr.
Du kan melde dig til et PantTeam via dette link: knaek.cancer.dk/pant
Nøgleord
Kontakter
Flere informationer og aftaler om interview fås hos kommunikationsdirektør Hanne Luke på tlf. 20 14 05 18 eller hlu@danskretursystem.dk
Louise Mean NielsenPressekonsulent
Tlf:40959815lmn@dansk-retursystem.dkBilleder
Links
Information om Dansk Retursystem
Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem
Dansk Retursystem har købt sin sidste fossil-lastbil2.7.2025 13:57:48 CEST | Pressemeddelelse
Dansk Retursystem har taget det første store skridt mod en helt eldreven vognpark til pantindsamling i 2030. Det sker med indkøbet af 19 nye ellastbiler. Volvo Trucks leverer de 16 og Renault Trucks leverer tre efter EU-udbud.
Danskerne panter for pengene – og forstår de miljøgevinsterne, panter de endnu mere8.5.2025 07:01:00 CEST | Pressemeddelelse
At få penge som belønning er den største motivationsfaktor, når danskerne panter dåser og flasker. Men de, som kender til gevinsterne for miljøet, panter endnu mere, viser en ny analyse af danskerne pantvaner. Dansk Retursystem lancerer på den baggrund i dag en ny kampagne, der skal løfte danskernes forståelse af pantsystemet og få endnu flere dåser og flasker retur og genanvendt.
Pantsystemet er effektivt som aldrig før: 99,7 procent genanvendes i lukket kredsløb12.3.2025 09:48:36 CET | Pressemeddelelse
Når flasker og dåser genanvendes i pantsystemet, bliver hele 99,7 procent til nye flasker og dåser i et lukket kredsløb, hvor materialerne kan genanvendes igen og igen. Det fremgår af Dansk Retursystems årsrapport. Det rekordhøje niveau er en forbedring på knap 4 procentpoint i forhold til året før.
Nu bliver låget siddende på flasken19.2.2025 12:38:25 CET | Pressemeddelelse
Siden EU-direktivet om fastgjorte låg trådte i kraft sidste år, kommer hele 99% af alle pantede flasker retur med låget på. Det viser en opgørelse fra Dansk Retursystem. Det svarer til 126 tons plastik, som nu genanvendes i pantsystemet i stedet for at ende som affald.
NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik30.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Det bliver automationsvirksomheden NTO, der skal levere optælleanlægget til Dansk Retursystems nye pantfabrik i Fredericia. Anlægget skal håndtere flasker og dåser med pant, fra de kommer ind på fabrikken, til de bliver optalt, og flasker og dåser derefter sendes til genanvendelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum