Dansk Retursystem

Flaskepenge skal hjælpe kræftramte

Del

Nogle bruger deres flaskepenge til indkøb – andre sparer dem op til sommerferien. I den kommende måned opfordrer Kræftens Bekæmpelse og Dansk Retursystem til at gøre som 11-årige Mille Sørensen og Linse Kessler; nemlig at gå på jagt efter pant, som skal gå til kræftramte i forbindelse med Knæk Cancer.

Mille og Linse med nogle af de mange flasker og dåser, som Mille har samlet.
Mille og Linse med nogle af de mange flasker og dåser, som Mille har samlet.

I anledning af Knæk Cancer-indsamlingen har Kræftens Bekæmpelse og Dansk Retursystem indgået et samarbejde, der skal få børn og unge og deres voksne til at samle tomme flasker og dåser – og donere deres pantpenge til Knæk Cancer. Dermed gør de både noget godt for kræftramte og for klimaet.

”Vi synes, det er rigtig fint, at panten kan bruges til at støtte en vigtig sag. Vi kender jo desværre alle nogen, der er ramt af kræft, og her får børn og unge mulighed for at hjælpe med deres tid og på den måde støtte kræftramte. Og samtidig vil de tomme flasker og dåser, der bliver afleveret, også have en klimamæssig gevinst, når de genanvendes til nye flasker og dåser”, siger Anne-Mette Bundgaard, der er marketingchef i Dansk Retursystem.

En af de mange børn, der har inspireret til samarbejdet, er 11-årige Mille Sørensen fra Vejby. Sidste år samlede Mille pant ind til Knæk Cancer for over 30.000 kr., og i år samler hun både pant og sælger dekorerede muleposer. Det har gjort indtryk på Linse Kessler, som tidligere på året var frontperson i Dansk Retursystems reklamefilm, hvori hun fortalte danskerne, at plastik er fantastik, når det blot genanvendes, som det er tilfældet i pantsystemet.

”Jeg har virkelig stor respekt for det, Mille og andre seje børn gør. Og så er det jo en fantastisk måde at bruge sin pant på, når både vores klima og de, der har kræft, drager fordel af det”, fortæller Linse Kessler, der derfor også støtter initiativet ved at være PantKaptajn.

Stå Sammen – Pant Sammen

Hvis man ønsker at være med i indsamlingen, kan man enten oprette sin egen pantindsamling, eller man kan vælge at være en del af et PantTeam med en såkaldt PantKaptajn. Det handler om at stå sammen, forklarer Stephanie Heimann Villumsen, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse, og refererer til Stå Sammen – Pant sammen, der netop er sloganet for pantindsamlingerne:

”Mange børn føler, det er svært at gøre en forskel. Med Stå Sammen – Pant Sammen vil vi gerne fremhæve børns handlekraft ved at vise, at pant gør det muligt for alle at støtte en god sag – særligt hvis man hjælper hinanden og står sammen, som man kan i vores PantTeams”.

PantKaptajnerne, der bakker op om initiativet ved at stå i spidsen for PantTeams, er foruden Linse Kessler, Micki Cheng, der er kendt fra Den Store Bagedyst på DR, Mika og Tobias, der hos de yngre bl.a. er kendte for sangen ’Ikke mere mælk’ægteparret Lourdes og Nicolai, kendt fra Nybyggerne på TV 2. Samt youtuberen Mikkel Rugholm, kendt fra youtubekanalen Mester K, som mange børn kender for hans tryllerier og ballondyr.

Du kan melde dig til et PantTeam via dette link: knaek.cancer.dk/pant

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos kommunikationsdirektør Hanne Luke på tlf. 20 14 05 18 eller hlu@danskretursystem.dk

Billeder

Mille og Linse med nogle af de mange flasker og dåser, som Mille har samlet.
Mille og Linse med nogle af de mange flasker og dåser, som Mille har samlet.
Download
Linse Kessler støtter pantindsamlingen
Linse Kessler støtter pantindsamlingen
Download

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Verdensmestrene i pant skal huske juice, saft og smoothies-flasker23.6.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Pant på juice- og saftprodukter har nu været en del af pantsystemet i et år, og danskerne har sendt masser af de nye pantflasker og dåser til genanvendelse. Men selvom vi allerede kan kalde os verdensmestre i at pante, skal vi blive bedre. Især til at huske også at returnere flasker og dåser med juice, smoothies og saft. Derfor dyster otte danske sportsstjerner nu i en ny kampagne om titlen som vinder af Pant Cup 2020. Kampagnen skal hjælpe med at få 125 millioner flasker og dåser mere ind i pantsystemet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum