Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Fire ud af fem ved ikke, hvordan rejseforsikringen dækker ved misset flyafgang

Del

Der er lagt op til en stor dansk rejsesommer, men pres på lufthavnene betyder også en risiko for missede fly. Fire ud af fem danskere ved dog ikke, hvordan deres rejseforsikring dækker i tilfælde af en misset flyafgang. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

Sommerferien banker hårdere og hårdere på døren, og med rejser sydpå følger også flyvninger og ventetid i lufthavnen. Med udsigten til noget nær en rekord-sommer for dansk rejseaktivitet, er der dog også risiko for at løbe ind i lange køer til både bagageaflevering og security-tjek.  

Og ender det med, at man misser sit fly på grund af forsinkelser i lufthavnen, står rigtig mange danskere i en usikker situation. Hele fire ud af fem danskere svarer i en ny undersøgelse, at de ikke ved, hvordan deres rejseforsikring dækker, hvis de skulle være så uheldige at misse et fly på grund af lufthavnsforsinkelser.  

Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.  

“Vi ved, at der særligt om morgenen og eftermiddagen er et stort tryk på lufthavnens personale, fordi både charterrejsende og pendlere rejser i disse tidsrum. Derfor anbefaler vi også, at man sørger for at komme i god tid, og at man orienterer sig på Københavns Lufthavns app, hvor man blandt andet kan se de aktuelle ventetider i security,” siger Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.  

Hvis man som kunde har fulgt anbefalingerne fra sit flyselskab og den lokale lufthavn, og er kommet i god tid inden afgang, men alligevel ender med at misse sin flyafgang, vil forsikringen dække ekstraudgifter som fx køb af nye flybilletter eller lignende.    

Vær ekstra opmærksom på hjemrejsen 

Det er ikke kun i Danmark at lufthavnspersonalet kan se frem til at være ekstra presset denne sommer.  

Rundt om i verden på flere af danskernes favoritdestinationer risikerer man nemlig timelange køer for at aflevere sin bagage og blive tjekket i security. Og selvom det er besværligt, så kan man som rejsende sørge for at tage sine forholdsregler, og få en så behagelig oplevelse som mulig.  

“Der er mange destinationer, hvor rejsetrykket betyder, at der er langt længere ventetid end normalt. Derfor anbefaler vi først og fremmest, at man orienterer sig på de lokale lufthavnes hjemmesider, så man ikke bliver overrasket over køens længde. Derudover skal man sørge for at passe på sig selv og medbringe vand og mad til køen, så man ikke går helt kold i ventetiden,” lyder rådene fra Louise Hertzum Andersen. 

Tjekliste: Sådan forbereder du dig på en anderledes flytur 

  1. Hav lidt mad og drikke med, så du ikke går sukkerkold i køen. 
  2. Mød op i god tid, men ikke for tidligt. Har du bagage der skal checkes ind, bør du tjekke hvor tidligt bagage-afleveringen åbner for din afgang og for evt. mulighed for at aflevere din bagage dagen i forvejen. 
  3. Drik ikke for meget alkohol, da varmen og de mange timer i kø kan sætte en brat stopper for festen, og give en knap så behagelig flyvetur for dig og dine medpassagerer. 
  4. Pas godt på dig selv og de mange mennesker rundt om dig samt hjælp dem, der akut skal nå deres fly med at komme frem i køen. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring i maj og juni 2022 blandt 1528 repræsentativt udvalgte danskere.

Ved du hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du kommer for sent til din flyafgang på grund af forsinkelser i lufthavnen? 

Ja 

21% 

 Nej 

66% 

 Ved ikke 

13% 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum