UNICEF Danmark

Fire ud af fem danskere donerer gerne en del af deres arv

Del

En Yougov-undersøgelse foretaget for bl.a. UNICEF Danmark tidligere i år viser, at fire ud af fem danskere vil have det okay med at skulle afstå 10% af en arv, hvis andelen skulle gå til en velgørende organisation, som den afdøde havde besluttet at donere penge til. Med det budskab i ryggen lancerer UNICEF Danmark nu kampagnen: Giv din arv liv.

”Vi tror på, at danskerne er klar til at tale om, hvad der skal ske med vores ting, ejendele og penge, når vi engang ikke er her mere,” siger generalsekretær i UNICEF Danmark, Karen Hækkerup.

Siden UNICEF begyndte at sætte fokus på arv og testamente i 2015, har mindst 65 personer skrevet os ind i deres testamente. Mindst, fordi det vel at mærke er 65 personer, som vi kender til. Statistikkerne siger, at der er cirka dobbelt så mange, der skriver UNICEF ind i deres testamenter. Det er en enorm stigning.

Det glæder Karen Hækkerup fra UNICEF sig over. 

”Vi kan konstatere, at vi oftere og oftere bliver nævnt i generøse danskeres testamenter, og at folk efterlader en stadig større del af deres arv til os. Det kan vi se effekten af, for vi kan se, hvordan alle verdens børn får gavn af helt almindelige danskeres generøsitet,” siger Karen Hækkerup.

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fortæller, at tingene har ændret sig, når det kommer til at gøre en forskel – også når vi ikke er her længere.

”Fortidens ældre var bekymrede over om der var nok. Der skulle helst være noget til familien, når man stillede træskoene. “Nutidens ældre” er mere optagede af at få levet. De er jo vokset op med forældre, der vendte 5-ørerene. "Fremtidens ældre” længes efter at gøre en forskel. At have sat et præg på noget, gjort en forskel i verden og måske endda blive savnet,” siger hun.

Det har længe været tabubelagt at tale om døden og ikke mindst arv, testamente og penge. ”Men i UNICEF oplever vi, at der nu er rum til det. Der er plads til, at vi tager den snak med vores børn og ser en svær snak i øjnene,” siger Karen Hækkerup, og henviser til YouGov-analysen, der også viser at 81 % svarer, at de ville respektere den afdødes valg.

Ifølge Anne Skare er den økonomiske arv for nogen ikke så nødvendig, som den har været. ”At give til velgørende formål er en trend, vi tror på vokser - af mange årsager. Verden bliver større, vi er mere bevidste om, hvad der findes af problemer derude, og ønsker at gøre noget ved det.”

”Vi håber, at flere og flere danskere vil give deres arv liv. Liv til børn, der ellers ikke arver noget som helst, men som på grund af generøse danskere får mulighed for at leve et værdigt og godt liv. Det er det, der er kernen i kampagnen – Giv din arv liv,” siger Karen Hækkerup.

For yderligere information eller forespørgsler om interviews med Karen Hækkerup – kontakt pressechef i UNICEF Danmark, Peter Lind på tlf. 30531916 eller pllind@unicef.dk

 

For yderligere information eller forespørgsler om interivews med Anne Skare Nielsen – kontakt Anne på tlf. 61799002 eller anne@universalfuturist.com

Kontakter

Pressechef Peter Lykke Lind. Tlf. 30531916, mail: pllind@unicef.dk

Billeder

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum