SOS International

Fire gode råd til at undgå, at bilen strejker i sommerferien

Del

Det er højsæson for at trække stikket og holde sommerferie. Men har du styr på, at din bil ikke også trækker stikket, mens I er væk? SOS Dansk Autohjælp deler fire gode råd, der kan gøre en forskel.

Uanset om man kører på ferie eller efterlader bilen i lufthavnen eller carporten, er der god grund til at tjekke bilen inden afgang. SOS Dansk Autohjælp rykker hver sommer ud til især fire slags nedbrud på bilen.

Punktering
Punktering er en af de hyppigste årsager til, at SOS Dansk Autohjælp bliver kontaktet i sommerferien – og det sker ofte i forbindelse med kør-selv-ferier i både ind- og udland. 

- Det er altid en god idé at tjekke dæktrykket på sin bil, inden man begiver sig ud på en længere køretur. Derudover vil det være en fordel at finde plads til et reservehjul, så man hurtigt kan komme videre, hvis uheldet er ude. Et medbragt reservehjul betyder større uafhængighed af lokale værksteders åbningstider og manglen på lejebiler, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Bilens væskebeholdning
Det er ikke kun væske til familien, man skal huske at tjekke op på, når man kører på sommerferie.

- Vi anbefaler på det kraftigste, at man husker at tjekke bilens væskebeholdning såsom olie og kølervæske. Der er ikke meget ferie over at stå i en vejkant på den tyske autobahn uden disse væsker til bilen. Det siger sig selv, at der også skal brændstof på bilen, men vi oplever også, at nogle bilister glemmer det, og så ringer de efter os, siger Anette Bjørn Juncher.

Flade batterier i sommervarmen
Når danskerne vender hjem fra ferie, oplever SOS Dansk Autohjælp, at mange ikke kan starte bilen på grund af et fladt batteri. Særligt nyere biler bruger en del standby-strøm, og derfor tapper bilen langsomt sig selv. Sommervarmen er med til at speede denne proces op, uanset om bilen er placeret i lufthavnen eller derhjemme.

- De bedste råd er at tjekke, om batteriet er fuldt ladet, inden man parkerer i lufthavnen eller lader bilen stå hjemme. Og har man tidligere haft problemer, skal man måske overveje at få batteriet skiftet. Derudover kan det hjælpe at parkere i skyggen, hvis det er muligt, så afladningsprocessen går langsommere, siger Jeppe Damgaard, der er teknisk chef i SOS Dansk Autohjælp.

Fastgroede bremser
Bremserne kan også blive påvirket af, at bilen står stille et par uger i lufthavnen eller carporten.

- Har håndbremsen været trukket konstant, kan den have svært ved at slippe. Man skal sørge for, at bremseklodserne er rene og smurt, ellers kan de gro fast, når bilen holder stille i en længere periode. Hvis forholdene er til det, kan man undlade at trække håndbremsen og nøjes med at lade bilen stå i gear, siger Jeppe Damgaard.

Som bilejer kan man selv tjekke meget, men det er altid en god idé at tage bilen forbi et værksted, hvis man skal ud på en længere bilferie.

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum