Lederne

Fint med ekstra dagpenge til ufaglærte under krisen

Del

Det er fornuftigt at give mulighed for, at ufaglærte ledige i en periode får bedre muligheder for at tage en erhvervsuddannelse, når vi ved, at vi får brug for flere faglærte i fremtiden, mener Ledernes analysechef.

Det er positivt, at regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten nu er blevet enige om, at ufaglærte skal hjælpes yderligere under krisen ved at hæve dagpengesatsen til 110 procent, hvis man som ufaglært vælger at tage en erhvervsfaglig uddannelse, hvor der er gode jobmuligheder.

- Opkvalificering af ufaglærte er afgørende vigtig. Derfor giver det god mening, at regeringen sammen med et bredt politisk flertal nu har besluttet at give ufaglærte ledige over 30 år muligheden for at tage specifikke erhvervsuddannelser med 110 procent dagpenge i ryggen. Det vil øge de ufaglærtes incitament til og mulighed for at uddanne sig under krisen, siger Kim Møller Laursen.

Kim Møller Laursen ærgrer sig imidlertid over, at den politiske aftale ikke også indeholder en generel forbedring af, at også ledige med en videregående uddannelse får bedre muligheder for at opkvalificere sig under krisen. Til gengæld er det positivt, at jobkvalificeringsordningen for ledige forbedres.

- Det er glædeligt, at man i aftalen har skabt bedre muligheder for, at ledige, der står med et konkret job på hånden, får ret til at opkvalificere sig til deres kommende job, siger Kim Møller Laursen.

Samtidig er det rigtigt godt, at man har aftalt, at også iværksættere skal have bedre muligheder for opkvalificering.

Kontakter

Billeder

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum