Lederne

Fint med ekstra dagpenge til ufaglærte under krisen

Del

Det er fornuftigt at give mulighed for, at ufaglærte ledige i en periode får bedre muligheder for at tage en erhvervsuddannelse, når vi ved, at vi får brug for flere faglærte i fremtiden, mener Ledernes analysechef.

Det er positivt, at regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten nu er blevet enige om, at ufaglærte skal hjælpes yderligere under krisen ved at hæve dagpengesatsen til 110 procent, hvis man som ufaglært vælger at tage en erhvervsfaglig uddannelse, hvor der er gode jobmuligheder.

- Opkvalificering af ufaglærte er afgørende vigtig. Derfor giver det god mening, at regeringen sammen med et bredt politisk flertal nu har besluttet at give ufaglærte ledige over 30 år muligheden for at tage specifikke erhvervsuddannelser med 110 procent dagpenge i ryggen. Det vil øge de ufaglærtes incitament til og mulighed for at uddanne sig under krisen, siger Kim Møller Laursen.

Kim Møller Laursen ærgrer sig imidlertid over, at den politiske aftale ikke også indeholder en generel forbedring af, at også ledige med en videregående uddannelse får bedre muligheder for at opkvalificere sig under krisen. Til gengæld er det positivt, at jobkvalificeringsordningen for ledige forbedres.

- Det er glædeligt, at man i aftalen har skabt bedre muligheder for, at ledige, der står med et konkret job på hånden, får ret til at opkvalificere sig til deres kommende job, siger Kim Møller Laursen.

Samtidig er det rigtigt godt, at man har aftalt, at også iværksættere skal have bedre muligheder for opkvalificering.

Kontakter

Billeder

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

Brug for klarhed om restriktioner23.10.2020 19:06:18 CESTPressemeddelelse

Lederne bakker op regeringens bestræbelser på at bekæmpe corona-smitten. Men der er brug for større gennemsigtighed og forudsigelighed, hvis de danske virksomheder skal navigere gennem krisen, der formentlig vil vare adskillige måneder endnu. - Alt for mange ledere har siden marts måtte planlægge i blinde og indrette sig efter nye regler og anbefalinger, der er blevet meldt ud med meget kort varsel. På nogle virksomheder har de medført drastiske omvæltninger. Derfor kan det kun gå for langsomt med at få indført et covid-19-varslingssystem, siger cheføkonom hos Ledernes Hovedorganisation, Niklas Praefke. Han efterlyser også klar besked om, hvilke støtteordninger, de ramte virksomheder kan søge. - De gældende restriktioner er alvorlige for dansk erhvervsliv og direkte ødelæggende for virksomheder i visse brancher. Derfor er der brug for, at virksomhederne får hurtig og præcis besked om, hvordan de kan søge kompensation. Det bør meldes ud samtidig med, at nye restriktioner meldes ud, sige

Godt med forbedring af seniorpension10.10.2020 09:14:04 CESTPressemeddelelse

Ledernes Hovedorganisation er tilfreds med, at et flertal i Folketinget i nat har besluttet at forbedre muligheden for at gå på seniorpension for dem, der ikke længere har helbred til at arbejde. Derimod er det uhensigtsmæssigt, at særlige grupper kan gå på tidlig pension uden skelen til deres helbred. Og det er problematisk, at den nye ordning om tidlig pension vil trække næsten 10.000 ud af arbejdsmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum