TEKNIQ Arbejdsgiverne

Fine tanker fra statsministeren – men nu er det tid til handling

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at både klimaet og behovet for digitalisering havde fået plads under dagens åbning af Folketinget men efterlyser en klar kurs for, hvordan målene skal nås.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Der gik 45 minutter, før Mette Frederiksen nævnte klimaet, da hun i dag holdt åbningstale i Folketinget. Men derfra var det den grønne dagsorden, som dominerede.

”Det er positivt, at regeringen på denne måde signalerer, at klimapolitikken stadig står højt på dagsordenen. Men når det er sagt, så var det småt med konkrete initiativer og svar på, hvordan vi opfylder CO2-målsætningen,” lyder meldingen fra Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han fremhæver bl.a. statsministerens annoncering af, at der skal afsættes i alt 10 mia. kroner til et grønt råderum, som skal skabe vished om de grønne investeringer frem mod 2025.

”Det lyder jo meget fint, og pengene skal tilsyneladende også være en del af genopretningen af dansk økonomi. Men igen får vi ikke rigtig noget svar på, hvordan det skal ske, og så er to mia. kroner årligt over de næste fem år altså ikke et beløb, som for alvor kan rykke os frem mod målet,” vurderer Troels Blicher Danielsen.

Han glæder sig til gengæld over, at Mette Frederiksen også fokuserede på både behovet for at sætte tempo på digitaliseringen af landets virksomheder – og ikke mindst at sætte offentlige data af høj samfundsmæssig værdi fri.

”Vi savner, at en masse konkrete datasæt bliver sat fri, så de kan bruges til at åbne nye forretningsmuligheder. Her kunne bygningsdata være et godt sted at starte. Ved at lette adgangen til disse data kan vi blandt andet også gøre det langt lettere at effektivisere bygningernes energiforbrug. Det kræver bare, at oplysningerne både gøres tilgængelige i realtid og i et læsbart format, og at de samles, så det bliver lettere at finde de relevante data,” siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:

”I det hele taget er digitaliseringen af Danmark og dansk erhvervsliv afgørende for vores konkurrenceevne. Vi skal som erhvervsliv leve af en kombination af stor faglighed og inddragelse af de nyeste teknologier i den daglige drift. Derfor er det helt rigtigt, at man nu vil udtænke en ny digitaliseringsstrategi. Og vi glæder os til at se, hvordan regeringen vil bidrage til at løse denne udfordring,” siger Troels Blicher Danielsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum