Finansforbundet

Finanssektoren udgiver ligelønsguide

Del

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Finansforbundet og Forsikringsforbundet udgiver fælles guide med anbefalinger og værktøjer til afdækning af lønforskelle.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Forsikringsforbundet og Finansforbundet lancerer en ny fælles guide spækket med anbefalinger og værktøjer til at afdække og reducere eventuelle lønforskelle mellem kvinder og mænd i finanssektoren.

”For alle virksomheder og organisationer uanset branche er det en løbende proces at sikre, at der ikke opstår kønsmæssige skævheder i lønstrukturen. Derfor arbejder mange af vores medlemsvirksomheder systematisk med at sikre ligeløn. I guiden har vi samlet de bedste erfaringer og opmærksomhedspunkter, så de kan komme hele sektoren til gavn,” siger Katja Brunbjerg Muff, underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Den ni-sider lange guide er opdelt i to overordnede temaer. Det første tema omhandler de formelle regler omkring lovgivning, ligelønsstatistikker og -redegørelser, mens det andet tema er et katalog med konkrete råd til arbejdet.

”Med ligelønsguiden sætter vi fokus på et meget vigtigt og stadig aktuelt tema. Vi håber, den nye guide kan være en hjælp til alle selskaber i branchen i deres arbejde med at sikre, at der ikke er systematiske lønforskelle mellem mænd og kvinder med samme arbejdsfunktion og samme kompetencer.” siger Lone Clausen, næstformand i Forsikringsforbundet.

I guiden gør organisationerne opmærksom på, at arbejdet med lønforskelle favner bredt fra kønsfordelingen på arbejdspladsen over arbejdstid/fleksibilitet til arbejdspladskultur og efteruddannelse.

”I 2022 burde der selvfølgelig ikke være forskel i løn, som handler om køn. Vejen videre frem er mere åbenhed og gennemsigtighed, og den går gennem konkrete greb til at skabe mere bevidsthed om temaet og løsninger på de problemer, der findes. Derfor er jeg også glad for, at vi nu i fællesskab kan lægge en guide til det daglige arbejde med ligeløn i den finansielle sektor ud til virksomhederne og til brug i hverdagen”, siger Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt:

Mads Krøll Christensen, FA, 2044 7599
Kristian Lind, Finansforbundet, 6120 4214
Simon Tolstrup Holmegaard, Forsikringsforbundet, 2999 3069

Vedhæftede filer

Links

Information om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Applebys Plads 5, Postboks 1960
1411 København K

32 96 46 00https://www.finansforbundet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum