Ingeniørforeningen, IDA

Finanslov kan lukke efterslæb på ansvarsfuld digitalisering

Del

Digitaliseringen af både virksomheder og den offentlige sektor lider lige nu under forsinkede strategier, men næste års finanslov giver løfter om, at der i 2022 vil ske et gennembrud, som både vil ruste virksomhederne bedre til blandt andet automatiseret produktion, men også gøre den offentlige sektor bedre til at udnytte blandt andet kunstig intelligens til målrettet velfærd

Formand for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen finder det positivt, at der er fokus på digitalisering i den kommende finanslov, og ikke mindst at de etiske aspekter er prioriteret med.

“Det er opløftende at se en række millionbeløb målrettet til at klæde både virksomheder og borgere bedre på til at høste gevinsterne ved digitalisering af samfundet. Finansloven vil understøtte en buldrende udvikling, som både kan give mere konkurrencedygtige virksomheder og mere målrettet velfærd, fordi vi simpelthen kan blive bedre til at sagsbehandle og til at se mønstre i borgernes behov.”

Thomas Damkjær Petersen mener, at digitalisering af velfærden fortjener den øgede prioritering, der lægges op til i finansloven.

”Det er desuden vigtigt, at det etiske aspekt bliver altafgørende, så mennesker forbliver i centrum, og kasserne ikke bliver så snævre, at vi overser de borgere, som ikke passer ind i dem. Nu mangler vi bare at få indført egentlige dataetiske konsekvensvurderinger af ny lovgivning,” siger han.

En vigtig brik i puslespillet er dog desværre ikke adresseret i den kommende finanslov, mener Thomas Damkjær Petersen.

“Det er ærgerligt, at man på den ene side anerkender vigtigheden af en ansvarsfuld digitalisering til gavn for velfærd, virksomheder og den grønne omstilling, men omvendt ikke adresserer den voksende mangel på it-uddannede og ej heller gør op med, at forskningen på området er underprioriteret i Danmark, hvilket hæmmer potentialet i digitalisering af både det offentlige og private.”

Både den samlede digitaliseringsstrategi for Danmark samt en national strategi for cyber- og informationssikkerhed har været udskudt igennem 2021, men næste års finanslovsaftale mere end indikerer, at de nu vil blive realiseret, og at der også er midler bundet op på relaterede indsatser.

Kontakter

Pressechef Mads Fisker 30 24 03 34

IDAs formand Thomas Damkjær Petersen 21 70 87 84

Billeder

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum