Finansforbundet

Finansforbundet træder ud af FTF/LO-fusion

Del

På et ekstraordinært landsmøde i dag d. 6. juni har Finansforbundet besluttet at udtræde af FTF i forbindelse med den forestående fusion med LO, der træder i kraft ved årsskiftet. ’På helt centrale områder finder vi ikke det rigtige match mellem vores medlemmer og den nye hovedorganisation, og derfor har vores landsmøde besluttet, at vi ikke bliver en del af fusionen’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet

Sideindhold

De simultane kongresser i LO og FTF vedtog d. 13. april en fusion af de to hovedorganisationer, som træder i kraft 1. januar 2019. Her stemte Finansforbundet i lighed med en række andre private FTF-organisationer nej til fusionsplanerne, og Finansforbundets fremtidige hovedorganisationstilhørsforhold var den konkrete anledning til et ekstraordinært landsmøde d. 6. juni.

’Det er jo velkendt, at vi i april stemte nej til fusionen, da den nye hovedorganisation i vores optik har mangler ift. at skabe et afsæt og et fælles ståsted, som vores medlemmer kan se sig selv i, og som i tilstrækkelig grad er stillet ind på de udfordringer, de møder i deres dagligdag som medarbejdere på det finansielle område. Og så er det også meget tydeligt for os, at en krystalklar partipolitisk neutralitet er helt afgørende for vores medlemmer’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet

Landsmødet vedtog derfor enstemmigt, at Finansforbundet ikke bliver en del af LO/FTF-fusionen, men at det samtidig er vigtigt for Finansforbundet at bevare et hovedorganisationstilhørsforhold. Derfor fortsætter Finansforbundet de forhandlinger, der er i gang med AC.

’Beslutningen har jo ikke været nem, men på den anden side, har det også været klart, at den har været nødvendig for os ift. at skabe følgeskab blandt vores medlemmer og i vores bagland. Vi kigger derfor nu mod AC og fortsætter de forhandlinger, der er i gang, fordi vi for vores medlemmer på hele det finansielle område her ser et bedre match’, siger Kent Petersen.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Information om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Applebys Plads 5, Postboks 1960
1411 København K

32 96 46 00https://www.finansforbundet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum