Røde Kors

Finalisterne til årets Fantastiske Frivillig-pris er fundet

Del

De ti finalister til årets Fantastiske Frivillige-pris, der uddeles for at hylde Danmarks ildsjæle, er fundet. Vinderen bliver kåret den 26. november og modtager en præmie på 25.000 kroner.

På trods af at 2020 har stået i coronaens tegn, knokler alle Danmarks frivillige videre, og den 26. november bliver årets Fantastiske Frivillige kåret og hyldet. De ti finalister til frivillig-prisen er nu fundet.

”De ti finalister er mennesker, der drevet af forskellige motiver, rækker ud til andre mennesker og på hver deres måde gør verden til et bedre sted for andre. Og det er sådan set ligegyldigt om corona kommer forbi og forsøger at spænde ben for deres indsats. De knokler bare videre,” siger Marie Louise Godtholdt, national chef i Røde Kors.

Fantastiske Frivillige er en årlig pris, der uddeles af Røde Kors, Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse for at hylde frivillige Danmark. Udover prisen modtager den fantastiske frivillige også en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop. Pengene er til den forening, den frivillige kommer fra.

”Frivilligheden blandt finalisterne omfavner både børn, unge, voksne, udsatte, mennesker med handicap og det i aktiviteter og samvær, hvor alle mødes i øjenhøjde og gensidig respekt,” siger Malene Brandt, chef for foreningsteamet i Coop.

Mangfoldighed blandt finalisterne

De ti finalister til at vinde årets Fantastiske Frivillige er Bianca Andersen, næstformand i Transpersoner i Danmark, Caroline Blum, frivillig i Det Nationale Sorgcenter - Børn, Unge & Sorg, Daud Hussein Ahmed, frivillig i AarhuSomali, Helene Nejst, frivillig i Røde Kors, Henriette Mørkholt Jacobsen, FDF-leder i Frederikshavn, Jef Holm-Hansen, koordinator i Mænds Mødested Elefanthuset, Lene Kirstine Baggersgaard, frivillig i Vejle Krisecenter, Lise Hogstad, frivillig i Skolens Venner, Lotte Rigmor Jung, frivillig i TUBA, og Ruben Wendelboe Hansen, leder for sommerlejr i Pindstrup Centret.

”Det gør altid stort indtryk at læse om og mærke mangfoldigheden i frivilligt arbejde overalt i Danmark. De ti finalister repræsenterer på en gang både stærke traditioner i frivillighed og nytænkning,” siger Charlotte Bach Thomassen, landsformand i DGI.

Du kan læse mere om Fantastiske Frivillige og de ti finalister på www.fantastiskefrivillige.dk.

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Links

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande. Vi er en del af dit lokalsamfund, uanset hvor du bor. Med din hjælp kan vi altid være til stede, når der er brug for os.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum