Aalborg Universitet

Filmtalenter og kreative medieteknikere skaber nye filmoplevelser

Del
Har du nogle gange lyst til at bryde ind i en film for med et trylleslag at ændre i handlingen? I film- og medieteknologi-projektet ViZARTS nøjes de ikke med at råbe ad skærmen, når helten kommer på afveje. Her har filmmagere, filmtalenter, animatorer, medieteknikere og spiludviklere forenet filmskabelse og real-time spilteknologi i nye virtuelle produktionsformer, hvor de sammen blandt andet har udforsket interaktive filmiske fortællinger.
ViZARTS-projektet på AAU forener film og spildesign. Foto: AAU
ViZARTS-projektet på AAU forener film og spildesign. Foto: AAU

For at forny den danske filmbranche er der brug for at udforske og udvikle nye produktionsmetoder og filmformater. Aalborg Universitet (AAU) i København har med støtte fra blandt andre Nordisk Film Fonden og Samsung skabt en ramme for eksperimenter med film, spilteknologi og storytelling, der indtil for nylig har været et uudforsket område i produktionen af levende billeder herhjemme. ViZARTS-projektet har udbudt en række workshops på Aalborg Universitets campus i København, hvor filmmagere mødte medieteknikere og producerede eksperimenterende kortfilm sammen - bl.a. med ”Virtual Production”-teknikker.

- Vi drømte om at give den danske filmbranche mulighed for at udforske og udnytte de allernyeste spil- og medieteknologier til at skabe nye engagerende fortælleformer. Og det er lykkedes, fortæller grundlægger af ViZARTS Henrik Schønau Fog, der er lektor på Medialogi-uddannelsen ved Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi på AAU.

Her er han vant til at skabe rum for samarbejde på tværs af fagområder. På medialogi-uddannelsen arbejder de dagligt med at udforske og udvikle nye medieteknologier, og ved at invitere filmtalenter og spiludviklere med ind foran skærmene i laboratoriet kunne man her prøve nye teknologier af og udvikle projekter sammen. ViZARTS har derfor kickstartet et nyt miljø på tværs af brancher, hvor filmglæde, kreativitet, teknologi og samarbejde går op i en højere enhed. Derudover er der skabt flere start-up firmaer og mange nye arbejdspladser i kølvandet af projektet.

- Vi har skabt et nyt community og vækstlag, og mange af filmtalenterne har fået blod på tanden til at kaste sig ud i brugen af de nye muligheder og løfte det til et professionelt niveau. Nu håber vi bare, at endnu flere vil udforske og benytte de nye muligheder, der er i virtuel produktion af film, fortæller Henrik Schønau Fog.

ViZARTS projektet kulminerede med en 15 timers workshop, hvor der blev produceret en 3D-animeret kortfilm samt med en efterfølgende live online konference med talere og diskussioner om fremtidens filmteknologi, hvor bl.a. eksperter fra produktionen af ”The Mandalorian” deltog.

ViZARTS-projektet præsenterer nu en helt ny dokumentarfilm, der inviterer seerne med på de seneste par års opdagelserejse, og som giver et indblik i de nye muligheder for filmproduktioner og visuelle effekter.

Her kan du kan se dokumentarfilmen: https://vimeo.com/521716290

Du kan også opleve indslag fra ViZARTS konferencen, se de forskellige produktioner, undersøge vidensbasen og læse mere om projektets arrangementer her: https://vizarts.aau.dk/

Se dokumentarfilmen fra ViZARTS

Kontakter

Henrik Schønau Fog, lektor, grundlægger af ViZARTS, AAU, hsf@create.aau.dk, 9940 2477


Alice Sprotte, pressekontakt, CREATE, AAU, adsp@create.aau.dk

Billeder

ViZARTS-projektet på AAU forener film og spildesign. Foto: AAU
ViZARTS-projektet på AAU forener film og spildesign. Foto: AAU
Download

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ny forskning afslører: Børn, der lever de første år i landbrugsområder, har øget risiko for inflammatorisk tarmsygdom2.4.2024 10:12:48 CEST | Pressemeddelelse

Antallet af danskere, der får en inflammatorisk tarmsygdom, er fordoblet på 20 år. Nu viser ny forskning, at børn, der lever deres første leveår i områder med udbredt landbrugsdrift, har 24 procent større risiko for at udvikle den inflammatoriske tarmsygdom Crohns sygdom. Resultaterne peger på, at nærmiljøet har stor indvirkning på vores sundhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye