Ishøj Kommune

Filmklassikere på det store lærred i julen

Del

I juledagene kan du opleve filmklassikerne Casablanca, Goodfellas og Fargo, når Kulturium Biograf i Ishøj i samarbejde med Cinemateket åbner dørene til tre klassiske filmaftener

Er der noget mere romantisk end Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i romantisk omfavnelse og replikker som "Was that cannon fire, or is it my heart pounding?”.

I samarbejde med Cinemateket præsenterer Kulturium Biograf i Ishøj Klassiske Filmaftener, hvor du i juledagene kan opleve tre store klassikere, nemlig Goodfellas, Fargo og Casablanca. Billetter koster 50 kr. pr. film og købes via biografens hjemmeside på ishojbio.dk.

Goodfellas (1990)

27. december kl. 19 viser biografen Martin Scorseses moderne klassiker Goodfellas om den amerikanske mafias livsform og blodige forbryderkultur, som på én gang er grum, grotesk og grundkomisk - og så er den baseret på autentiske begivenheder.

Goodfellas følger Henry Hill, fra han bliver stik-i-rend-dreng for mafiaen og til, han som voksen må konfrontere sine gangsterforbindelser. Undervejs fører Scorsese tilskueren gennem 30 år af USA's historie.

Ray Liotta vækker både afsky og fascination i sin troværdige rolle som Hill, og han får solidt modspil af blandt andre Robert De Niro, Paul Sorvino, Lorraine Bracco og Joe Pesci. Sidstnævnte vandt en Oscar for sin mere end halvgale figur.

Fargo (1996)

29. december kl. 19 viser biografen Coen-brødrenes kultklassiker Fargo. Frances McDormand fik en Oscar for rollen som den elskelige, højgravide og gennemsnu politikommissær Marge Gunderson i denne sorthumoristiske thriller, der udspiller sig i øde omgivelser blandt fåmælte skandinaviske indvandrere i et sneklædt Minnesota.

Bilsælgeren Jerry Lundegaard (William H. Macy) er kommet i økonomisk uføre på grund af nogle lyssky transaktioner. Han hyrer derfor et par fyre til at kidnappe sin kone og opkræve løsesum af hendes velstående far. Det fører undervejs til nogle groteske mord, som Gunderson med stoisk ro går i gang med at opklare.

Casablanca (1942)

30. december kl. 19 viser biografen Michael Curtiz’ romantiske klassiker Casablanca om to mennesker fanget i krigens favntag. Filmen betragtes af mange filmelskere som den ultimative kærlighedshistorie, og både sangen As Time Goes By og det intense spil mellem Humphrey Bogart og Ingrid Bergman er for længst gået over i filmhistorien.

Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig i Marokko. Rick Blaine driver en natklub i Casablanca - et tilholdssted for mennesker, som håber at få udrejsetilladelse til Lissabon, hvorfra det er muligt at komme videre til USA. Hertil ankommer lederen af modstandsbevægelsen, flankeret af sin indtagende hustru, som Rick har haft et kærlighedsforhold til i Paris.

Billetkøb

Billetter koster 50 kr. pr. film og købes på ishojbio.dk. Filmene vises i biografens lille, hyggelige sal med sofaer. Der er begrænsede pladser.

 

Kontakter

Line Nørregård Larsen, filmbooker i Kulturium: lilla@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum