Filadelfia

Filadelfia fejrer 125-års jubilæum

Del

Filadelfia er nok især kendt for sit landsdækkende Epilepsihospital – som det eneste specialiserede hospital for mennesker med epilepsi. Filadelfia har 125-års jubilæum 7. februar.

Luftfoto af Filadelfia.
Luftfoto af Filadelfia.

Historien om Filadelfia begynder med lægen Dr. Sell, som i 1897 grundlagde organisationen på en bar mark i Dianalund på Vestsjælland. Dr. Sell havde en ambition om at give mennesker med epilepsi bedre livskvalitet. Det har Filadelfia stadig. 

- I 125 år har vi fastholdt ambitionerne på patienternes vegne. Selvom vi har haft turbulente tider, så står vi i dag med en unik landsdækkende organisation, hvor forskning og udvikling til gavn for patienterne er i fokus. Vi har kompetente medarbejdere med hjertet på rette sted, som i fællesskab yder udredning, behandling og rehabilitering, siger administrerende direktør Jens-Otto Skovgaard Jeppesen. 

Første trin
125-års jubilæet skal naturligvis fejres. Det sker gennem hele året. Første trin er på selve dagen den 7. februar. 

- 7. februar er en helt særlig dag. Ikke bare for os, men for hele byen, som jo blev grundlagt omkring Filadelfia. Den dag hylder vi også fællesskabet med byen. Vi er meget glade for at 350 skolebørn fra den lokale skole vil komme og synge fødselsdagssang for os, siger Jens-Otto Skovgaard Jeppesen. 

Byen markerer jubilæet med flag langs vejene i byen. De går til top fra morgenstunden. Musikberiget med Ole Kibsgaard og Lisbeth Sagen synger for hospitalets børneafdeling kl. 14, og kl 16 åbner kirken døren til et skuespil om Dr. Sell. 

Andet trin
2. maj holder Filadelfia en officiel markering med organisationens samarbejdspartnere, venner og støttere. 

- Vi glæde os helt utroligt meget til at byde velkommen til Filadelfia til maj. Det er ikke hver dag en organisation bliver så gammel - og vi er i topform i jubilæumsåret, siger Jens-Otto Skovgaard Jeppesen. 

Tredje trin
Tredje trin bliver i september, hvor vi planlægger en udendørs konference på Filadelfias idylliske og grønne omgivelser unde overskriften 'Indsatsen for mennesker med epilepsi i 2022.'

Filadelfia har 800 medarbejdere, hovedsædet er i Dianalund med bosteder i Bromme og Juelsminde. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Luftfoto af Filadelfia.
Luftfoto af Filadelfia.
Download
Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, adm. direktør
Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, adm. direktør
Download

Information om Filadelfia

Filadelfia
Filadelfia
Kolonivej 1
4293 Dianalund

58 26 42 00http://www.filadelfia.dk/

55.000 mennesker har epilepsi og over 120.000 mennesker lever med en erhvervet hjerneskade i Danmark. Filadelfia er det nationalt førende højt specialiserede epilepsihospital og specialiserede rehabiliteringscenter for menneske med erhvervet hjerneskade.

Følg pressemeddelelser fra Filadelfia

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Filadelfia

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum