FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: Opbakning til regeringen for at stemme nej til mindsteløn

Del

EU’s ministerråd har i dag stemt om direktivet om at indføre europæisk mindsteløn. Den danske regering følger anbefalingen fra arbejdsmarkedets parter i Danmark og stemmer nej.

EU’s beskæftigelsesministre har i dag vedtaget deres position forud for forhandlingerne med Europa-Parlamentet om et EU-direktiv om mindsteløn.

Med et bredt mandat fra Folketinget, stemmer den danske beskæftigelsesminister nej til forslaget.

”Den danske regering har valgt at trække en streg i sandet og gjort det klart, at EU ikke bør blande sig i løndannelsen i medlemslandene. Det kan vi kun hilse velkomment og bakke op om” siger Bente Sorgenfrey, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Hun understreger, at det i Danmark ikke er politikerne – hverken på Christiansborg eller i Bruxelles, der fastsætter lønnen.

”Hos os forhandles lønnen mellem arbejdsmarkedets parter, og den model har skaffet os gode lønninger og arbejdsvilkår i mere end 100 år. Det ønsker vi under ingen omstændigheder at sætte over styr”, siger hun.

Indrømmelser
Under forhandlingerne i Ministerrådet er der givet en række indrømmelser til Danmark og Sverige. Overfor Rådets udspil står et langt mere vidtgående forslag fra Europa-Parlamentet. Hvis det imødekommes, vil det udgøre store udfordringer for den danske arbejdsmarkedsmodel.

Forhandlingerne mellem Rådet og Parlamentet begynder i starten af 2022. Her vil Frankrig som formandskabsland repræsentere Ministerrådet.

Både Rådet og Parlamentet skal senere tage stilling til det kompromisforslag, man når frem til i forhandlingerne.

FH vil sammen med sine svenske søsterorganisationer, DA og en danske regering følge forhandlingerne nøje og foretage grundige vurderinger af det endelige kompromisforslag og konsekvenserne for den danske arbejdsmarkedsmodel.

”Det har været opmuntrende at opleve, at arbejdsmarkedets parter og regeringen har kunnet arbejde så tæt sammen i denne sag. Det vil jeg gerne kvittere for. Lige som vi mener, at det er opmuntrende, at et så bredt flertal i Folketinget bakker op om vores arbejdsmarkedsmodel”. 

Kontakter

Bente Sorgenfrey, næstformand FH
Tlf: 3524 6201
E-mail: BESO@fho.dk

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum