FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: Endelig får vi Arbejdstilsynet mere på banen

Del

I dag har partierne på Christiansborg besluttet at åbne yderligere op for Arbejdstilsynet. ”Der skal lyde en ros til regeringen for, at man har lyttet til fagbevægelsens opråb. Men vi havde gerne set, at Arbejdstilsynet åbnede op på fuld kraft med det samme,” understreger Morten Skov, næstformand i FH.

Det er ikke nok, at man kun åbner Arbejdstilsynet delvist op, når det drejer sig om noget så vigtigt som sikkerheden og sundheden på de danske arbejdspladser.
Det er ikke nok, at man kun åbner Arbejdstilsynet delvist op, når det drejer sig om noget så vigtigt som sikkerheden og sundheden på de danske arbejdspladser.

Fra på mandag bliver der skruet op for blusset i Arbejdstilsynet, der er med til at sikre, at vores arbejdsmiljø ikke gør os syge, og at arbejdsgiverne overholder reglerne. Det betyder, at man går fra at have kørt med 1/3 kapacitet i Arbejdstilsynet pga. corona, til nu at være oppe på knap 2/3 af det normale.

”Jeg er rigtig glad for, at politikerne har lyttet til vores kritik, for i denne coronatid er Arbejdstilsynet måske vigtigere end nogen sinde før,” siger næstformand i FH, Morten Skov.

”Vi skylder de mange tusinde lønmodtagere, som går på arbejde under coronaepidemien, at de har et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Derfor er det godt, at Arbejdstilsynet kommer tilbage og fører tilsyn. Men det er også vigtigt og af afgørende betydning for vores samfund. For hvis ikke der kommer styr på smitterisikoen ude på arbejdspladserne, så risikerer vi øget nedlukning i stedet for genåbning,” fastslår Morten Skov.

Nok at tage fat på
I FH modtager man dagligt meldinger fra fagforeninger og tillidsvalgte, der er frustrerede over manglende værnemidler, over at rengøringen og den generelle hygiejne er mangelfuld, og over at mange arbejdsgivere ikke prioriterer de vigtige coronaretningslinjer. Så der er nok at tage fat på for tilsynet.

Det er helt centralt, at Arbejdstilsynet nu vil føre tilsyn i de fleste brancher. Og det er fagbevægelsens håb, at tilsynet vil tage klager og henvendelser fra arbejdspladserne meget alvorligt.

”Vi ved, at når medlemmerne henvender sig til tilsynet, så er der i langt de fleste tilfælde noget om snakken”, understreger Morten Skov.

Stadig et stykke vej endnu
Tilsynet er en helt central aktør for at sikre en ordentlig og tryg genåbning i de kommende måneder. Derfor bør tilsynet også hurtigst muligt komme op at køre på fuldt blus, mener Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

”Det er ikke nok, at man kun åbner delvist op, når det drejer sig om noget så vigtigt som sikkerheden og sundheden på de danske arbejdspladser. Ingen skal blive syge af at gå på arbejde, og med corona hængende over os, ligger der et kæmpe stykke arbejde i at skabe tryghed for medarbejderne,” siger Morten Skov.

Absurd argument
Samtidig køber han ikke argumentet om, at Arbejdstilsynets tilsynsførende ikke må være smittespredere, og at tilsyn derfor skal begrænses.

”Det er jo absurd, at det på én og samme tid skulle være sikkert for medarbejderne at være på arbejdspladsen, men ikke sikkert nok, til at man kan føre tilsyn. Det svarer lidt til, at man siger til politiet, at de ikke må rykke ud og se om, der sidder for mange samlet på Islands Brygge, fordi de så risikerer at smitte dem, der sidder der. Det giver ingen mening. Arbejdstilsynet er jo netop en samfundskritisk funktion på linje med politiet,” bemærker Morten Skov.

Kontakter

Pressekontakt - Tlf: 2611 9710

Morten Skov, næstformand i FH.
Tlf: 3524 6142
Email: MSH@fho.dk

Billeder

Det er ikke nok, at man kun åbner Arbejdstilsynet delvist op, når det drejer sig om noget så vigtigt som sikkerheden og sundheden på de danske arbejdspladser.
Det er ikke nok, at man kun åbner Arbejdstilsynet delvist op, når det drejer sig om noget så vigtigt som sikkerheden og sundheden på de danske arbejdspladser.
Download

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Ny aftale om arbejdsfordeling holder hånden under privatansatte året ud31.8.2020 02:50:28 CESTPressemeddelelse

Ny trepartsaftale sikrer lønmodtagere på det private arbejdsmarked bedre mulighed for beskæftigelse resten af året ved at deles om arbejdet. ”Det glæder mig, at vi med denne aftale om arbejdsfordeling kan skabe større tryghed for tusindvis af privatansatte i en utryg tid”, siger Lizette Risgaard, formand for FH om aftalen, der søndag blev indgået mellem FH, DA og regeringen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum