Hjørring Kommune

Festlig indvielse af den nye affaldssortering hos BoVendia

Del

Egentlig er det først til oktober, at vi alle sammen skal til at sortere vores affald derhjemme. Men afdelingerne Vesterlund og Søholm i boligforeningen BoVendia tager forskud på glæderne og starter allerede den 1. september.

Sandwich og skraldesnak
Det fejrede de mandag den 27. august i BoVendias afdeling Søholm i Tårs, hvor omkring 100 beboere var mødt op til en officiel indvielse af afdelingens nye affaldsstation. Her har man gravet containere ned til hhv. plast & metal, papir, restaffald og madaffald samt glas. Der var taler ved både formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Smalbro og inspektør Bjarne Mølgaard.

”Vi ved godt, at der kan være udfordringer og derfor er det også desto bedre og med stor respekt, at der er nogle som jer her i Tårs, der vil give sig i kast med at være tyvstartere eller first movere om man vil. Det er en kæmpe hjælp for hele igangsætningen og det giver langt bedre muligheder for at justere inden det hele bliver sat i gang”, sagde udvalgsformand Søren Smalbro blandt andet.

Kommunen var sammen med AVV vært ved en sandwich med tilhørende øl og vand og beboernes spørgelyst var stor. Hvad gør man fx med fyrfadslys? Hvorfor skal mælkekartonerne i restaffald? Og hvor kan man købe flere plastposer til madaffald?

Bagefter gik beboerne på opdagelse i den rullende affaldsudstilling Sorteringsbillen, der viser eksempler på praktisk indretning af sorteringen hjemme i køkkenet. Der blev også udleveret informationsmateriale og en køkkenspand til madaffaldet.

I resten af kommunens boligforeninger starter beboerne først til oktober med at sortere – ligesom det gælder for alle énfamilie-huse.

Nøgleord

Kontakter

Ressourceplanlægger Anne Birgitte Gehrt
anne.birgitte.gehrt@hjoerring.dk
tlf. 41 22 67 62

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Direktør for Teknik- og miljøområdet i Hjørring Kommune stopper.6.3.2019 17:38:53 CETPressemeddelelse

Andreas Duus, direktør for Teknik- og miljøområdet i Hjørring Kommune, har meddelt, at han går på pension med udgangen af april 2019. - Jeg vil gerne i denne forbindelse takke for et formidabelt, spændende, udfordrende arbejde og samarbejde gennem årene. Det har været supergodt at indgå i samarbejdet med de mange dygtige og dedikerede ledere og medarbejdere og det politiske niveau, siger Andreas Duus. Han har været direktør for Teknik og miljøforvatningen først i den ”gamle” Hjørring Kommune fra 1996 og derefter i hele den ”nye” Hjørring Kommunes levetid. - Jeg vil gerne sige en stor tak til Andreas for hans indsats igennem de mange år.Han har været en fremsynet direktør, der har haft stor fokus på udviklingen af hele området. Samtidig har Andreas været en god og behagelig kollega, der blandt meget andet har haft en stor rolle i opbygningen af den nye Hjørring Kommune fra 2007 og frem. Han kan med god samvittighed give stafetten videre, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen. Økonom

Aftale er nu indgået for fremtidens Vendelbohus30.1.2019 21:02:22 CETPressemeddelelse

Den seneste tids usikkerhed om den fremtidige drift af Vendelbohus i Hjørring er nu slut. Byrådet har indgået en aftale med den selvejende institution ”Vendelbohus” (under stiftelse) om, at de pr. 1. juli 2019 lejer Vendelbohus af Hjørring Kommune. Det har længe været et stort ønske for byrådet at finde en løsning, hvor Vendelbohus ikke fortsat skulle drives i kommunalt regi. Flere modeller har været i spil, men nu er der fundet en løsning, som indebærer at lokale kræfter tager et ansvar. Samtidig har byrådet besluttet at investere et engangsbeløb på 900.000 kr. til istandsættelser, der sikrer at husets nuværende formål, kan blive videreført. Den selvejende institution ”Vendelbohus” vil således i videst muligt omfang fortsætte og udbygge de nuværende aktiviteter i huset. Det vil sige at huset vil blive anvendt til kulturelle og foreningsbaserede aktiviteter herunder udlejning til selskabelige formål, møder, undervisning, koncerter, teater mv.

Marianne Jelved deltager i offentligt møde om ny Fritids- og Folkeoplysningspolitik29.1.2019 13:03:02 CETPressemeddelelse

”Vi er glade for at tidligere kulturminister Marianne Jelved deltager i det næste møde, som afholdes den 4. februar 2019 i Vrå. Hun vil med sin erfaring og viden på området kunne inspirere os yderligere i arbejdet med den nye Fritids- og Folkeoplysningspolitik”. Sådan udtaler formanden for Hjørring Kommunes Fritids- og Folkeoplysningsudvalg, Børge Bech. Marianne Jelved (RV) vil kommentere de foreløbige skitser til en ny politik og lægge op til debat om ”Folkeoplysningens rolle i det moderne samfund”. Herudover bliver der rig mulighed for, at alle deltagere kan drøfte den nye politik og komme med input til det videre arbejde. Mødet i Vrå er det andet offentlige møde i arbejdet med den nye politik. I november 2018 blev der afholdt kickoff-møde i Hjørring med omkring 100 deltagere. De mange relevante input på mødet indgår i arbejdet med politikken, som ventes vedtaget før sommerferien 2019. ”Fritids- og Folkeoplysningspolitikken er relevant for hovedparten af indbyggerne i Hjørring Kommun

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum