Hjørring Kommune

Festlig indvielse af den nye affaldssortering hos BoVendia

Del

Egentlig er det først til oktober, at vi alle sammen skal til at sortere vores affald derhjemme. Men afdelingerne Vesterlund og Søholm i boligforeningen BoVendia tager forskud på glæderne og starter allerede den 1. september.

Sandwich og skraldesnak
Det fejrede de mandag den 27. august i BoVendias afdeling Søholm i Tårs, hvor omkring 100 beboere var mødt op til en officiel indvielse af afdelingens nye affaldsstation. Her har man gravet containere ned til hhv. plast & metal, papir, restaffald og madaffald samt glas. Der var taler ved både formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Smalbro og inspektør Bjarne Mølgaard.

”Vi ved godt, at der kan være udfordringer og derfor er det også desto bedre og med stor respekt, at der er nogle som jer her i Tårs, der vil give sig i kast med at være tyvstartere eller first movere om man vil. Det er en kæmpe hjælp for hele igangsætningen og det giver langt bedre muligheder for at justere inden det hele bliver sat i gang”, sagde udvalgsformand Søren Smalbro blandt andet.

Kommunen var sammen med AVV vært ved en sandwich med tilhørende øl og vand og beboernes spørgelyst var stor. Hvad gør man fx med fyrfadslys? Hvorfor skal mælkekartonerne i restaffald? Og hvor kan man købe flere plastposer til madaffald?

Bagefter gik beboerne på opdagelse i den rullende affaldsudstilling Sorteringsbillen, der viser eksempler på praktisk indretning af sorteringen hjemme i køkkenet. Der blev også udleveret informationsmateriale og en køkkenspand til madaffaldet.

I resten af kommunens boligforeninger starter beboerne først til oktober med at sortere – ligesom det gælder for alle énfamilie-huse.

Nøgleord

Kontakter

Ressourceplanlægger Anne Birgitte Gehrt
anne.birgitte.gehrt@hjoerring.dk
tlf. 41 22 67 62

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Budgettet for 2019-2022 er vedtaget i Hjørring Kommune27.9.2018 10:07pressemeddelelse

Socialdemokratiet, Konservative og SF har indgået en aftale om næste års budget for Hjørring Kommune. Dermed står 18 ud af 31 byrådsmedlemmer bag aftalen. - Den helt store udfordring har været spørgsmålet om lukning af Ældrecenter Havbakken i Tornby. Det er aldrig rart at stå overfor lukninger af kommunale institutioner. Men jeg og parterne bag denne aftale mener, at det er nødvendigt, at vi handler i forhold til vores snævre økonomiske rammer, og borgernes ønsker om at blive længere i eget hjem. Hensynet til kvalitet i forhold til de borgere, der bor på ældrecentre, er vigtigere end nærhed. Vi er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning på længere sigt, og derfor er vi nødt til at træffe beslutningen nu. Vi ønsker ikke at fastholde beboere, pårørende og medarbejdere i den urimelige uvished, som de har været i det seneste halve år, siger borgmester Arne Boelt (S). For parterne bag forliget handler lukningen af Ældrecenter Havbakken også om at komme fremtiden på ældreområdet i

Jyllandskorridoren er en brændende platform for erhvervslivet og godstransporten i Danmark fordi…4.9.2018 10:58pressemeddelelse

71 procent af de kørte lastbilkilometer i Danmark tilbagelægges i Vestdanmark (Vejdirektoratet, 2018) På landsplan er 68 procent af de industribeskæftigede ansatte i virksomheder beliggende i Vestdanmark. (Statistikbanken, 2018) Hvert år spilder danskerne op mod 20.000.000.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste på at holde i kø. En stor del af denne ventetid er på motorvej E45 gennem Jylland. Det svarer til tre gange anlægsprisen for en tredje Limfjordsforbindelse. (DI, 2018). Med andre ord er Jyllandskorridoren allerede en trafikåre, der er belastet af trængsel og kø med særlige flaskehalse mellem Randers og Kolding og ved Limfjorden. Torsdag d. 6. september vil transportminister Ole Birk Olesen sammen med flere politikere, transportbranchen og det øvrige erhvervsliv sætte fokus på Jyllandskorridoren på Transport- og logistikkonferencen CONNECT 2018 i Hirtshals. Formålet er at debattere den indsats, de prioriteringer og de løsningsmodeller, der er nødvendige for at fremtidssikre transpo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum