Hjørring Kommune

Festlig indvielse af den nye affaldssortering hos BoVendia

Del

Egentlig er det først til oktober, at vi alle sammen skal til at sortere vores affald derhjemme. Men afdelingerne Vesterlund og Søholm i boligforeningen BoVendia tager forskud på glæderne og starter allerede den 1. september.

Sandwich og skraldesnak
Det fejrede de mandag den 27. august i BoVendias afdeling Søholm i Tårs, hvor omkring 100 beboere var mødt op til en officiel indvielse af afdelingens nye affaldsstation. Her har man gravet containere ned til hhv. plast & metal, papir, restaffald og madaffald samt glas. Der var taler ved både formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Smalbro og inspektør Bjarne Mølgaard.

”Vi ved godt, at der kan være udfordringer og derfor er det også desto bedre og med stor respekt, at der er nogle som jer her i Tårs, der vil give sig i kast med at være tyvstartere eller first movere om man vil. Det er en kæmpe hjælp for hele igangsætningen og det giver langt bedre muligheder for at justere inden det hele bliver sat i gang”, sagde udvalgsformand Søren Smalbro blandt andet.

Kommunen var sammen med AVV vært ved en sandwich med tilhørende øl og vand og beboernes spørgelyst var stor. Hvad gør man fx med fyrfadslys? Hvorfor skal mælkekartonerne i restaffald? Og hvor kan man købe flere plastposer til madaffald?

Bagefter gik beboerne på opdagelse i den rullende affaldsudstilling Sorteringsbillen, der viser eksempler på praktisk indretning af sorteringen hjemme i køkkenet. Der blev også udleveret informationsmateriale og en køkkenspand til madaffaldet.

I resten af kommunens boligforeninger starter beboerne først til oktober med at sortere – ligesom det gælder for alle énfamilie-huse.

Nøgleord

Kontakter

Ressourceplanlægger Anne Birgitte Gehrt
anne.birgitte.gehrt@hjoerring.dk
tlf. 41 22 67 62

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum